Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΘΩΜΑΣ: ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΥΜΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

             
Κύμη, 05/10/2014


Επικροτούμε και  επαυξάνουμε την άποψη του τοπικού παραρτήματος Κύμης της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, για την διατήρηση και επαύξηση των όσων ήδη υλοποιούσαμε στην Κύμη
Απόλυτα σύμφωνο βρίσκει τον συνδυασμό μας η εισήγηση του παραρτήματος Κύμης της Εταιρείας Ευβοϊκών  Σπουδών στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου.
Σε όλη την διάρκεια της θητείας μας την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, η μία επίσημη  παρέλαση του Δήμου γινόταν στην Ιστορική έδρα παρουσία και του Δημάρχου.
Πράγματι υπάρχουν εκδηλώσεις που έχουν καταξιωθεί μακροχρόνια και αναδείχτηκαν ιδιαίτερα στην διάρκεια της θητείας μας, όπως αναφέρονται στην επιστολή. Θα προσθέταμε μόνο την διατήρηση και του επιτυχημένου θεσμού της βράβευσης των αριστούχων μαθητών  στην εορτή του Αγίου Αθανασίου.
Η Κύμη, μια πόλη  με ιστορία άνω των 3.000 χρόνων και ευτύχησε τα τελευταία χρόνια να αναδειχτεί και πάλι Πανελλαδικά ως «λίκνο πολιτισμού». Η πολύ μεγάλη επιτυχία των δεκάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων των τελευταίων χρόνων έφεραν και την λίαν τιμητική βράβευση από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτ. 2013 στο μέγαρο «Παρνασσός» στην Αθήνα, στον Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, (ήταν ο τιμώμενος Δήμαρχος για το 2013), για την διαρκή προσφορά του ως Δήμαρχος στον Πολιτισμό,  με τις κυριότερες αναφορές στην πολιτιστική του δράση να αφορούν στην Κύμη.
Για αποφυγή άσκοπων ενεργειών  υπενθυμίζουμε επίσης ότι :
Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου που παρέχει την δυνατότητα διενέργειας  Δημοτικών Συμβουλίων στην ιστορική έδρα του Δήμου. Είναι η με αριθ. 217 που ελήφθη στις 5 Ιουλίου 2011.
Συγχαίρουμε  την Εταιρεία  Ευβοϊκών  Σπουδών παράρτημα Κύμης για αυτή της την παρέμβαση μέσω αυτής της επιστολής. Σε κάθε παρόμοια ενέργεια και ειδικά για την ανάδειξη της Ιστορικής έδρας του Δήμου μας, ο συνδυασμός μας  θα σταθεί αρωγός συνεχίζοντας τον πολυετή του αγώνα ενάντια στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της  Κύμης.
Ας μην  ξεχνάμε, ότι ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων κατέβαλε πολύ μεγάλες προσπάθειες σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, τους  φορείς και τους πολίτες, για να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, να μην κλείσει η ΗΜΚ, να μην γίνει η Κύμη ο φτωχός συγγενής στο νέο Δήμο και να της αποδοθεί ό,τι της αναλογεί. Κάτι που έπραξε εξάλλου ισότιμα και για κάθε περιοχή του Δήμου.
Να γνωστοποιήσουμε επίσης ότι ο κ. Θωμάς παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, για παράβαση καθήκοντος, επειδή (κατά την κατηγορία), ως Δήμαρχος, δεν μετέφερε την έδρα της Πολεοδομίας στο Αλιβέρι αλλά συνέχισε να τη διατηρεί στη Κύμη. Την  μήνυση είχε υποβάλλει ο κ. Βασίλειος Στρουμπούλης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μπουραντά και διορισμένος πρόσφατα  από τον ίδιο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚΑ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου