Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ


Γιώργος Θεοδώρου,
τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου

Να θυμηθούμε μερικά  από αυτά που έγιναν για την εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου την προηγούμενη τριετία επί  δημαρχίας Θωμά:
1- Μόνιμη εγκατάσταση ηλεκτρικών παροχών (pillars). Μέχρι τότε οι παράγκες έπαιρναν απευθείας ρεύμα από τους ηλεκτρικούς στύλους με άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς. Ας σημειωθεί ότι η ηλεκτροδότηση του παζαριού ανατέθηκε στους ηλεκτρολόγους του δήμου ενώ μέχρι τότε την αναλάμβανε ιδιώτης ηλεκτρολόγος.
2- Διάνοιξη, ασφαλτόστρωση και ηλεκτροφωτισμός της επέκτασης της εισόδου του παζαριού. Πρόκειται για  τη μοναδική εφαρμογή του σχεδίου πόλης μετά από 35 χρόνια, που διευκόλυνε αφάνταστα την πρόσβαση στο παζάρι από τους χώρους στάθμευσης καθώς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
3- Άνετο και δωρεάν parking σε φυλαγμένους χώρους, αποτέλεσμα της  συνεργασίας του Δήμου με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων και την διεύθυνση του Λυκείου
4- Εγκατάσταση επαρκών χημικών τουαλετών για τους επισκέπτες του παζαριού και τον καθημερινό καθαρισμό τους.
5- Ανακατασκευάστηκαν ριζικά οι τουαλέτες για εμπόρους και επισκέπτες σε δύο σημεία της εμποροπανήγυρης ενώ κατασκευάστηκαν και επιπλέον λουτρά για τους εμπόρους.
6- Καθημερινή καθαριότητα του χώρου της εμποροπανήγυρης
7-Πλήρης καθαρισμός των Χανίων αμέσως με την λήξη της εμποροπανήγυρης. Τα προηγούμενα χρόνια ορισμένες φορές, ακόμα και του Αγίου Δημητρίου εξακολουθούσαν να υπάρχουν σκουπίδια από το παζάρι
8- Επέκταση του γεφυριού στην έξοδο του παζαριού προς Κύμη.
9- Έκδοση ειδικού εντύπου με πληροφοριακό υλικό για την εμποροπανήγυρη και παραχώρηση δωρεάν χώρου σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους .
10- Πετάχτηκαν είκοσι φορτηγά με μπάζα από το χώρο πίσω από το ιερό του Αγίου Δημητρίου. Σήμερα εκεί έχει διαμορφωθεί μια μεγάλη αλάνα που εξυπηρετεί όχι μόνο τους επισκέπτες του παζαριού αλλά και όσους επισκέπτονται τα Χάνια ή τη λαϊκή αγορά  όλο το χρόνο.
Να προσθέσω ακόμα ότι ο πρώην Δήμαρχος αντέδρασε έντονα στη προσπάθεια περιορισμού, με νόμο, της λειτουργίας των εμποροπανηγύρεων σε τρεις ημέρες. Μαζί του συμπαρατάχθηκε και  ένας βουλευτής από τα Γιάννενα για να αναδείξουν  το πρόβλημα.  Αλήθεια γνωρίζουμε πόσο διαρκεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους το παζάρι;  Επίσης παρόλο που δεν έγινε καμία αύξηση στις τιμές ενοικίασης των χώρων της εμποροπανήγυρης και παρά την οικονομική κρίση τα έσοδα του παζαριού κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.
Γιώργος Θεοδώρου,
τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου