Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ


Είμαι η Σοφία Τσολάκη, αναπληρώτρια δασκάλα, ετών 27 από την Κάρυστο Ευβοίας.
Λογικό είναι να μην έχω απαντήσεις για όλα, δεν έχω συμβουλές να δώσω, δεν έχω κάτι φιλοσοφημένο να πω…
Όμως οι απλουστεύσεις που κυριαρχούν παντού, μου θυμίζουν εγχειρίδια ευτυχίας που πουλιούνται στα σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα η ζωή είναι πολύπλοκη και συχνά άδικη και καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε επιλογές, που όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται, θα μας ακολουθούν για πάντα. Χώρια και που η ίδια η επιλογή είναι συχνά προνόμιο των λίγων, σ’ ένα σύστημα που κλείνει ερμητικά και τις τελευταίες χαραμάδες που είχε ανοιχτές για ίσες ευκαιρίες.
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Μαΐου, με πρώτες τις Αυτοδιοικητικές, αναδεικνύεται περισσότερο παρά ποτέ το βασικότερο πρόβλημα που βιώνουμε χρόνια ως πολίτες. Κι αυτό είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η πληροφορία που δεν ελέγχεται, αλλά αναπαράγεται και υιοθετείται άκριτα, από ένα κοινό που καθημερινά βομβαρδίζεται από ανούσιες ειδήσεις και σταδιακά μετατρέπεται σε άβουλο παθητικό δέκτη. Εκεί βρίσκεται η ουσία κι εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι. Στον έλεγχο της πληροφορίας και την αδρανοποίηση των πολιτών.
Δυστυχώς το τίμημα αυτό πληρώνουμε όλοι μας: Της αδρανοποίησης και της αποχαύνωσης. Προφανώς αυτό βολεύει και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ποντάρουν στην αποχή στις εκλογές του Μαΐου.
Δεν είναι βεβαίως το μόνο επικοινωνιακό εργαλείο μιας και στο όνομα της δημοκρατίας, στο οπλοστάσιο της "ενημέρωσης", προστέθηκαν "δημοσκοπήσεις" και αμφιλεγόμενες "έρευνες" που ερμηνεύουν τις προθέσεις ψήφου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επειδή όμως η αποχή των πολιτών από την ψηφοφορία και ιδιαίτερα των νέων είναι η βασική επιδίωξη των κομμάτων που έφεραν τις ζωές μας ως εδώ, καλώ όλους του πολίτες της Εύβοιας και ιδιαίτερα τους νέους, να απαντήσουν σε όλη αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης της κρίσης τους με τη δημοκρατική τους συμμετοχή.
Καλώ τη γενιά μου να ακυρώσει με την ψήφο της κάθε προσπάθεια περιθωριοποίησής της και να στηρίξει την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα με ψήφο στο Συνδυασμό "Η Στερεά σε νέα τροχιά" με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αποστόλου .
Για μας η πολιτική δεν είναι ιδιοτελής προσωπική επένδυση, αλλά εργαλείο προοδευτικής μεταρρύθμισης και δημιουργικής ανατροπής. Για εμάς τους νέους η ανάπτυξη θα έλθει στην πατρίδα μας την Εύβοια από τον κόπο και το μόχθο μας και θα την ονομάσουμε Προκοπή! Ελάτε όλοι στην κάλπη στις 18 Μαΐου σε ένα δυναμικό παρόν.
Εμείς κρατάμε τα κλειδιά της ελευθερίας... Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον μας...
ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου