Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                             Αλιβέρι: 24-02-2014
 
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλειος Παππάς,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΄Αγγελο Ποθητάκη, υπέγραψε, σε συμβολαιογραφείο των Αθηνών,  την δωρεά ενός σύγχρονου και καινούργιου απορριμματοφόρου από την «Εταιρεία  Ανακύκλωσης» στο Δήμο μας.
Η εξέλιξη αυτή επιβραβεύει τις άοκνες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής που έκανε έργο την ανακύκλωση και έπεισε την «Εταιρεία Ανακύκλωσης» για τις δυνατότητες του αποτελεσματικής συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.
Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2012, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με δική του πρωτοβουλία και δικά του αποκλειστικά έξοδα, ξεκίνησε την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών σε 100 κάδους που αγόρασε και τοποθέτησε στον κεντρικό οδικό άξονα. Προσπάθεια που γνωστοποίησε στους δημότες και στα σχολεία, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στη πρωτοβουλία του Δήμου, με αποτέλεσμα η μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, αντί για μία φορά την εβδομάδα που είχε προγραμματισθεί, να αυξηθεί σε δύο φορές την εβδομάδα.
Αυτή η   προσπάθεια του Δήμου, η συνεχής και έγκαιρη  συγκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, έπεισαν την «Εταιρεία Ανακύκλωσης» για την φερεγγυότητα του Δήμου και την δυνατότητα του να  αυξήσει τις ποσότητες  συλλογής ανακυκλώσιμων σε όλο τον Δήμο και έτσι προέβη στην δωρεά του σύγχρονου και καινούργια απορριμματοφόρου.
Το απορριμματοφόρο θα παραδοθεί στο Δήμο αυτή την εβδομάδα και ελπίζουμε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Συγκοινωνιών να προβούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο στην  έκδοση της άδειας κυκλοφορίας. Μαζί του θα παραδοθούν και  400 κάδοι, που θα τοποθετηθούν στους οικισμούς. Πραγματικά μία νέα εποχή αρχίζει για την ανακύκλωση στο Δήμο μας. Να συνεχίσουμε με την ίδια ζέση και την ίδια προσοχή να τοποθετούμε στους μπλε κάδους τα ανακυκλώσιμα, προστατεύοντας  το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου