Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΡΟΜΑ ΕΦΥΓΑΝ "ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΣΤΕΝΟ" . ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΟΙ "ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΟΙ"

Φύγαν οι Ρομά (Τσιγγάνοι)  από το Στενό και ο Δήμαρχος έσπευσε με τα γνωστά  επικοινωνιακά  φερέφωνα να αποσπάσει τις δάφνες για ένα αποτέλεσμα στο οποίο είχε μηδενική συμμετοχή.
Πράγματι οι Ρομά τα μάζεψαν από το Στενό και έφυγαν σήμερα. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους στο Δημαρχείο την Τετάρτη για να ζητήσουν χώρο να εγκατασταθούν αλλού. Ο Δήμαρχος  τους έδιωξε και τους έστειλε στο Δασονομείο. Πήγαν και στο Δασονομείο οι ταλαίπωροι όπου εκεί οι υπάλληλοι τους εξήγησαν ότι το Δασαρχείο μετά και την καταγγελία του Δημάρχου οφείλει να προχωρήσει στην έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής, θα πληρώσουν ως συνέπεια αυτού πολλά χρήματα πέρα και από τις ποινικές ευθύνες.  Κατόπιν αυτού υποσχέθηκαν ότι θα φύγουν μόνοι τους για να αποφύγουν τις συνέπειες. Όποιος ξέρει λίγο την συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης των Ρομά ξέρει ότι λόγω της επαγγελματικής τους υποτίθεται απασχόλησης σε δουλειές που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και κυρίως λόγω  ακόμη και της παράνομης κυκλοφορίας με τα οχήματά τους  φοβούνται τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία. Μένουν όπου μένουν με την ανοχή των αρχών. Γι αυτό όταν φεύγουν ψάχνουν κάπου άλλου χώρο έως ότου τους διώξουν από εκεί. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια.
Το δασονομείο  με την παρουσία και της αστυνομίας έκανε αυτό που οι κάτοικοι περίμεναν από τον Δήμαρχό τους αλλά αυτός για άλλη μία φορά αναδείχθηκε ανίκανος και στα αυτονόητα. Εάν ήθελε μπορούσε κάλλιστα με την απειλή  και μόνο των προστίμων και των ποινικών συνεπειών για τις πολεοδομικές παραβάσεις, διότι τα παραπήγματα ως παράνομες κατασκευές  ελέγχονται από την Πολεοδομία που είναι δημοτική υπηρεσία να τους είχε απομακρύνει από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η πολεοδομία του Δήμου από την Αστυνομία. Αρκούσε η απειλή για την παρέμβαση της πολεοδομίας και οι Ρομά θα είχαν φύγει προ πολλού. Είναι εξάλλου μία διαδικασία που την γνωρίζει άριστα. Δηλαδή την χρήση της Πολεοδομίας. Δεν το έκανε όμως. Δεν το σκέφθηκε, δεν το ήξερε, δεν το ήθελε;

Ένα είναι βέβαιο. Η απομάκρυνση των Ρομά δεν ήταν ποτέ στους σκοπούς του Δήμου όχι γιατί ήθελε να τους περιθάλψει αλλά γιατί ήθελε να τους καταστήσει μονίμους κατοίκους δηλαδή να τους γράψει τα δημοτολόγια. Γιαυτό γινόταν λόγος για κάποιους που κατάγονται από τη περιοχή ενώ αυτοί τελικά ήταν ελάχιστοι. Εν πάση περιπτώσει «το παιχνίδι δεν χάθηκε», ας βρει καταυλισμό  αποδεκτό από την τοπική κοινωνία και με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να τους « πολιτογραφήσει», αρκεί να μην έχει τα τρεχάματα με τις «μεταδημοτεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου