Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!!!


Τον τελευταίο καιρό οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 έχουν πάρει φωτιά, συζητήσεις, μαζώξεις, συσκέψεις, ιδέες, προτάσεις, διακηρύξεις γράφονται και σβήνονται, ονόματα πέφτουν στο τραπέζι και άσσοι παραμένουν στα μανίκια. Όλα αυτά δεν είναι μόνο λογικά και φυσιολογικά αλλά και απολύτως αναμενόμενα. Το αντίθετο θα ήταν ανωμαλία και θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση.
Από τους «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» την δημοτική παράταξη που έχει την μερίδα του λέοντος στις έδρες της αντιπολίτευσης και την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου, δεν ακούγονται βαρύγδουπες δηλώσεις και υψηλοί τόνοι έτσι ώστε πολλοί φαντάζονται ότι απλώς υπό την ηγεσία του Γιάννη Μπενάκη περιμένουν τον χρόνο να περάσει. Και όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πέρα από την οργανωμένη και εποικοδομητική αντιπολίτευση που άσκησαν έως τώρα η παράταξή τους είναι παρούσα ζωντανή και ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει πάλι στις Δημοτικές Εκλογές.
Πριν λίγες ημέρες, σε μία μεγάλη σύσκεψη στελεχών στο Μονόδρι, αρκετές δεκάδες πολίτες που ανήκουν στην παράταξη (υποψήφιοι ή εκλεγμένοι) συγκεντρώθηκαν, όρισαν νέα συντονιστική επιτροπή και της ανέθεσαν την αποστολή να διοργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ανοικτή συγκέντρωση και ανοικτές διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης. Εξάλλου είναι και η μοναδική πολιτική δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου (εκτός φυσικά της παράταξης του κ. Θωμά) που μπορεί να συγκροτήσει συνδυασμό σε όλα τα χωριά του Δήμου.
Μέσα από τις διαδικασίες ανασυγκρότησης θα συζητηθούν και θα αναδειχθούν οι υποψηφιότητες για τον Δήμαρχο, έτσι ώστε να καταλήξουν στον νέο επικεφαλή της παράταξης που θα την οδηγήσει στις εκλογές. Ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως μάλιστα μας είπαν στελέχη των Πολιτών της Αυτοδιοίκησης, συζητούνται όλες οι υποψηφιότητες, δεν αποκλείεται κανένας αλλά στο τέλος τα μέλη της παράταξης θα αποφασίσουν με κριτήριο την ικανότητα, την ανανέωση και την γνώση και ασφαλώς την δυναμική της νίκης.

Στο ερώτημά μας για όσα λέγονται για διεργασίες στην αντιπολίτευση, μας αποκαλύπτουν ότι πράγματι γίνονται διεργασίες, η πρόθεσή τους είναι να δουλέψουν για την ευρύτερη ενότητα και συνεργασία δυνάμεων που θα φέρουν την αλλαγή στον Δήμο και θα τον διασώσουν από την κατάρρευση αλλά σε αυτή την διεργασία της ενότητας οι Πολίτες της Αυτοδιοίκησης θα συνεισφέρουν με την πρότασή τους σε πρόγραμμα, διαδικασίες και  υποψηφιότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως στις εκλογές οι Πολίτες της Αυτοδιοίκησης δεσμεύονται ότι θα είναι παρόντες με την δική τους συνολική πρόταση δημοτικής ανασυγκρότησης και  με υποψήφιο Δήμαρχο που θα κάνει την έκπληξη και θα  οδηγήσει στην νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου