Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Γ.Π.Σ.) ΚΥΜΗΣ

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Δημότες Κύμης Αλιβερίου» κ. Σιαγιάννη σχετικά με την ανάθεση, την εκπόνηση και την παραλαβή της «Γεωλογικής Μελέτης ΓΠΣ Κύμης» με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου που μας είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια θυμηθήκαμε ότι το ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Κύμης έχει εγκριθεί και με σχετικό ΦΕΚ από τον περασμένο Απρίλιο. Πρόκειται για την Απόφαση Αριθ. 1229/49144 «΄Εγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Κύμης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ν. Ευβοίας. (ΦΕΚ 140/24-4- 2013)» Στην ίδια Απόφαση αναφέρονται ως « έχοντας υπόψη»: «19. Την αρ. 37691/12−9−07 απόφαση Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ. ΔΕ. «Έγκριση Προδιαγραφών για την εκπόνηση μελετών γεωλογικής καταλληλότητας στα πλαίσια των μελετών ΓΠΣ−ΣΧΟΟΑΠ» (ΦΕΚ 1902Β/07).
20. Το με αρ. 19818/05−06−08 έγγραφο της Δ/νσης Ο.Κ.Κ. του ΥΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με θέμα «Σχετικά με τη διαδικασία σύνταξης των Μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας που εκπονούνται στα πλαίσια των ΓΠΣ − ΣΧΟΟΑΠ».
84. Το αρ. 28132/30−11−2012 έγγραφο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, με το οποίο υπεβλήθη στην υπηρεσία μας η Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας του ΓΠΣ του πρώην Δήμου Κύμης.
85. Το αρ. 33473/1468/27−3−2013 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο μας έστειλε ηλεγμένη την Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας του ΓΠΣ ΔΕ Κύμης και ενημερώνει ότι είναι σύμφωνη με τις Προδιαγραφές»

Οφείλει να διευκρινίσει ο Δήμος γιατί ανάθεσε, εκπόνησε και ενέκρινε μέσα σε δυο τρεις μέρες την Γεωλογική Μελέτη ΓΠΣ Κύμης τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης του ΓΠΣ. Δεν ήταν η μελέτη αυτή προαπαιτούμενο της έγκρισης; Σε τι διαφέρει από την μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας η οποία έπρεπε να εκπονηθεί στην δεύτερη φάση της εκπόνησης του ΓΠΣ; Είναι κάτι διαφορετικό; Γιατί έχει αυτόν τον τίτλο;
Επίσης γεννά απορίες η εκπόνηση της μελέτης μέσα σε τρεις ημέρες. Ήταν έτοιμη και από πότε; Γιατί δεν τηρήθηκαν τα προσχήματα; Υπήρχε λόγος κατεπείγοντος;

Αφού τόσο γρήγορα δουλεύει η Τεχνική Υπηρεσία και τα όργανα του Δήμου γιατί δεν εκπονήθηκε και μία Γεωλογική Μελέτη για την περιοχή του Γηπέδου της Κύμης όπου τα φαινόμενα της κατολίσθησης είναι συνεχή, κινδυνεύουν δημόσιες υποδομές αλλά και η ζωή νέων ανθρώπων. Γιατί δεν εκπονούνται και εκεί γρήγορες μελέτες και μάλιστα ακριβοπληρωμένες  έτσι ώστε και οι εργασίες να γίνονται με βάση τις μελέτες και όχι τον εμπειρισμό αλλά και οι υπογράφοντες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αστοχίες ή τις κακοτεχνίες που τυχόν θα προκύψουν. Και αφήνουν όλα να τα παίρνει πάνω  ο Δήμαρχος  που εάν  συμβεί η «στραβή» θα φάει τα λεφτά του στους μεγαλοδικηγόρους για να μην έχει την τύχη του Λάκη Γαβαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου