Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΜΥΡΩΔΙΑ...ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟ "ΛΑΛΑ ΤΟ!!!"
Γράφουν εγκαινιάζοντας την συνεργασία με το Λαλα το!!! οι  "Αρμόδιος και Αριστογείτων"

Σε δέκα μήνες στην χώρα εκείνη μεταξύ των άλλων εκλογών θα έχουν και δημοτικές εκλογές. Σε Δήμο της επαρχίας των «Καλών  Βοδιών» ο οποίος φημίζεται για την τολμηρή  και ευρηματική του Δημοτική Αρχή αλλά και τους ευπροσήγορους σε «έξυπνα» ψηφοθηρικά τεχνάσματα κατοίκους  όλο και πιο πολλοί «δημοαυλικοί» συζητούν και διαδίδουν μη μπορώντας να κρύψουν τον θαυμασμό τους για το μεγάλο κόλπο του αξεπέραστου και ασύγκριτου Δημάρχου τους. Έχει λένε κρατήσει χρήματα – εννοούν προφανώς εκείνα του δημοτικού ταμείου- για να τα ρίξει από τον Αύγουστο και μετά σε έργα. Θα κάνει τόσο έργα, γιατί τα λεφτά είναι πολλά – λένε ένα νούμερο που τους φαίνεται μεγάλο αλλά δεν ξέρουν ότι αυτό είναι ψίχουλο- και θα σαρώσει όλους τους ψήφους!!! Δεν θα υπάρχει αντίπαλος. Και αν υπάρχει θα πάει άπατος.
Αυτά λένε και φαντάζονται αραχτοί στα καφενεία να πέσουν στα έργα  εάν είναι εργολάβοι, μαγαζάτορες, βενζινάδες, λιπαντοπώλες κ.ο.κ. γιατί ο καθένας στο μυαλό του έχει την δική του τσέπη για να αρπάξει όσα γίνεται περισσότερα. Αλλά και οι υπόλοιποι θαμώνες θυμούνται στον δρόμο που για χρόνια έμεινε άστρωτος, θυμούνται το αυθαίρετο που κάποιος το ξέρει αλλά πρέπει να το ξεχάσει, θυμούνται τον γείτονα που πρέπει να τον στριμώξουν  γιατί δεν είναι τόσο φανατικός οπαδός ή έχει μικρό ελάχιστο σόϊ. Θυμούνται όλα αυτά που έχουν μάθει πάππου προς πάππου να  ανταλλάσουν στις εκλογές και μάλιστα στις δημοτικές.

Σε αυτή την εποχή της φτώχιας, που υποτίθεται ότι τα χρήματα δεν ρέουν στους Δήμους, και δεν ρέουν όπως παλιά ένας τετραπέρατος Δήμαρχος θα έχει σκεφθεί να κρατήσει χρήματα για το τέλος προκειμένου να τους τάξει λαγούς και πετραχείλια, να τους παραμυθιάσει με μικρά ή μεγαλύτερα έργα βιτρίνας για να ξεχάσουν  πόσο κορόϊδα είναι και να φαντάζουν κάποιοι γιατί αντάλλαξαν την ψήφο με την πονηριά.
Θα πείτε μα αυτό δεν γινόταν πάντα. Αυτό γινόταν!!! Αλλά γιαυτό βρεθήκαμε εδώ που είμαστε. Γιαυτό μουντζώνουμε τους πολιτικούς που τα φάγανε, μουτζώνουμε τους πολιτικούς που μας «γλέντησαν».
Κατά τα άλλα, αυτός που σε όλη του την θητεία δεν έλυσε κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεν μπόρεσε λέει να κάνει έργο γιατί υπάρχει μία «εξωγήϊνη αντιπολίτευση» που δεν τον αφήνει απλώς γιατί είναι αντιπολίτευση, τώρα μας σκάει το παραμύθι ότι δεν ήταν η αντιπολίτευση που δεν τον αφήνει αλλά ο ίδιος κρατάει τα χρήματα για να κάνει τα έργα στο τέλος, διότι οι ψηφοφόροι είναι και μειωμένης αντίληψης και μνήμης έτσι ώστε ξεχνάνε έργα που έγιναν πριν τους τελευταίους έξι μήνες.

Αλλά τα χρήματα πράγματι υπάρχουν στην γωνία. Μπορεί στα έργα να μην πέσουν αλλά σε τσέπες θα πέσουν και ψήφους θα αγοράσουν. Είναι χρήματα που δεν βρίσκονται ούτε θα βρεθούν στο δημοτικό ταμείο. Το χρώμα αυτών των χρημάτων και μαύρο είναι και άφθονο. Θα πείτε:  το ξέρετε; Όχι δεν γνωρίζουμε την τσέπη, το σεντούκι, το λογαριασμό αλλά το μαύρο πολιτικό χρήμα είναι σαν τον έρωτα και τον βήχα, δεν κρύβεται. Και κάτι ακόμη  έχει μία περίεργη αλλά ελκυστική μυρωδιά. Μυρίζει το μαύρο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου