Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

Διαβάσαμε την καταγγελία της αντιπολίτευσης για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στις εισηγήσεις λόγω και της μεσολάβησης των τριημέρου της αργίας. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Πολύ φοβόμαστε ότι δεν είναι ούτε η τελευταία. Εάν υπήρχε τρόπος να είχαν καταργηθεί και οι αντιπολιτεύσεις και τα συμβούλια. Να αποφάσιζε για όλα το οικογενειακό συμβούλιο όπως επί εποχής Σαντάμ Χουσεϊν.
Ακόμη όμως και να είχαν δοθεί εισηγήσεις αυτό δεν θα είχε καμία σημασία, τουλάχιστον για τα θέματα τα οποία εισηγείται στο Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή ή η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις  εντός μισής ώρας σε κάθε επιτροπή; Μόνο εάν τα μέλη τους έχουν τσιρότο στο στόμα  ή τους έχει κοπεί η γλώσσα.
Όσο για την σοβαρότητα των θεμάτων ο καθένας διαβάζοντας τον κατάλογο το καταλαβαίνει. Αρκετά από αυτά είναι πολύ σοβαρά και ίσως έπρεπε να γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε ξεχωριστή και όσο γίνεται πιο ανοικτή συνεδρίαση. Ιδίως εκείνα που θα χαράξουν το μέλλον της περιοχής για πολλά χρόνια. Είναι ακριβώς εκείνα που επιμελώς θα κρυφτούν για να προχωρήσουν λύσεις παρασκηνίου, λαμογιάς και κυρίως  καταπάτησης του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας.
Και συ δήθεν ή πράγματι ανυποψίαστε δημότη συνέχισε να κοιμάσαι ή να θαυμάζεις τα θεσπέσια κορμιά παρέα μια φραπεδιά στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου