Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Προς :
α) Υπουργείο Εσωτερικών
    Γενική Δ/νση Τοπ. Αυτοδιοίκησης
    Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
   Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
   Σταδίου 27 , Τ.Κ. 10183 , Αθήνα
β) Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
    Λ. Συγγρού 60
    Τ.Κ 11742 Αθήνα
γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    Γραφείο Γενικής Γραμματέως
    Σωκράτους 111 Τ.Κ 41336 Λάρισα
δ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
    Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας
    Δ/νση Διοίκησης
    Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού  Νομού Ευβοίας
    Ελ. Βενιζέλου και Βελισσαρίου 2
    Τ.Κ 34100 Χαλκίδα
ε) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    Υψηλάντου 1
    ΤΚ 35100 Λαμία
ζ) Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας
    Χαινά 93
    ΤΚ 34100 Χαλκίδα
Κοινοποίηση :
α) Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
    Κ. Μπακόλα 30 ,  ΤΚ 34500 , Αλιβέρι

Θέμα:  ‘Μεταφορά υπηρεσίας δόμησης του Δ. Κύμης Αλιβερίου στο  Αλιβέρι’
Κ. Γενικέ Γραμματέα
Όπως γνωρίζετε οι Υπηρεσίες Δόμησης (πρώην Πολεοδομικά Γραφεία) ανήκουν πλέον στους ΟΤΑ. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ») προβλέφτηκε ότι το Σύνολο των Υπηρεσιών των Δήμων θα έχει έδρα την έδρα του νέου Δήμου και όλες οι έως τότε λειτουργούσες Υπηρεσίες θα μεταφέρονταν στην έδρα του Δήμου.
Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου η έδρα του Δήμου είναι το Αλιβέρι. Το Πολεοδομικό Γραφείο που εξυπηρετούσε το Δήμο μας ήταν το Πολεοδομικό Γραφείο Κύμης το οποίο είχε έδρα την Κύμη, πόλη και αυτή του νέου Δήμου Κύμης Αλιβερίου, πρώην έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Κύμης ο οποίος καταργήθηκε και συνενώθηκε με άλλους όμορους Δήμους στον ενιαίο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Πέρασαν όμως δύο χρόνια από τη δημιουργία του νέου Δήμου και η Υπηρεσία Δόμησης εξακολουθεί να έχει έδρα την Κύμη και να στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο σε συνδυασμό βέβαια με την αποδιοργάνωση που έχει υποστεί λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι παρακάτω υπογράφοντες την επιστολή μηχανικοί δραστηριοποιούμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου . Επί σειρά ετών διανύουμε απόσταση συνολικά 90 χλμ περίπου μέχρι την πόλη της Κύμης, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Δόμησης του Δ. Κύμης – Αλιβερίου, προκειμένου να διεκπεραιώσουμε τις όποιες εργασίες μας αναθέτουν οι συμπολίτες μας. Ζούμε καθημερινά την ταλαιπωρία της μετακίνησης και τις συνέπειες της αποδιοργάνωσης της Υπηρεσίας. Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση έχει οξύνει το θέμα της απόστασης μιας κεντρικής υπηρεσίας του Δήμου μας από την Έδρα του (Αλιβέρι) αφού οι αμοιβές μας έχουν μειωθεί δραματικά και το κόστος μετακίνησης μας έχει αυξηθεί αρκετά.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν ότι :
1)  Η συντριπτική πλειοψηφία των Μηχανικών του Δ. Κύμης - Αλιβερίου (80%) έχει ως έδρα τους τον πρώην καποδιστριακό Δήμο Ταμυνέων.
(Επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 3039/20-11-2012 από το ΤΕΕ Ευβοίας).
2) Το νέο νομοσχέδιο που εφαρμόζεται για την Τοπ. Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης) αναφέρει ότι οι κεντρικές υπηρεσίες πρέπει να στεγάζονται στην έδρα του νέου Δήμου.
3) Τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κύμης Αλιβερίου με αρ. 308/2011 (Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Κύμης - Αλιβερίου Ν. Ευβοίας) η οποία εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (Αριθμ. απόφασης: 65491/12381/08-11-2011 ΑΔΑ: 456ΥΟΡ10-3Φ7 ) και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2718/Β΄/17-11-2011 όπου αναφέρει την Υπηρεσία Δόμησης ως «εγκατεστημένη» ήδη στην έδρα του Δήμου, στο Αλιβέρι .
4) Ο προυπολογισμός του Δήμου μας επιβαρύνεται από μίσθωση ακινήτου στην πόλη της Κύμης ενώ υπάρχουν δημόσια κτίρια στο Αλιβέρι ικανά να στεγάσουν την εν λόγο υπηρεσία ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση εγκατάσταση της Υπηρεσίας Δόμησης στην Έδρα του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου, όπως και νομικά προβλέπεται, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις και την πλήρωσή της με τις προβλεπόμενες θέσεις.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες. Παράλληλα αναμένουμε  την έγγραφη απάντηση από την υπηρεσία σας.

Για όποια επί πλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εξουσιοδοτημένο συνάδελφο
Βασίλειο Ι. Στρουμπούλη
Msc Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Πράσινο Αλιβερίου Ευβοίας , ΤΚ 34500
Τηλ. 6937434065 , e-mail: vstrou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου