Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΙΑΣ: «ΦΟΔΣΑ – ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ»


Αναδημοσίευση από «ΗΜΕΡΑ», φ.10ης Απριλίου 2013
Ο δήμαρχος Λαμιέων  Γιώργος Κοτρωνιάς εκλέχθηκε πρόεδρος στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς με την έδρα να πηγαίνει Θήβα


Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας είναι πλέον ο στόχος των Δήμων της Περιφέρειας, μετά και την εκλογή προέδρου και Δ.Σ. αλλά και καθορισμού της έδρας του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του νέου ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, η οποία και αποτελείται από 55 συνολικά δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των Δήμων της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας εκλέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα καθώς και η έδρα του. Συγκεκριμένα στη θέση του προέδρου εκλέχθηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ενώ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα η έδρα του Φορέα να είναι η πόλη της Θήβας.
Μπορεί για τη θέση του προέδρου να υπήρχε ομοφωνία καθώς είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στη διαδικασία για την εκλογή των 6 συνολικά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις προεργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ΠΕΔ υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο 6 ατόμων, τα οποία και πρότεινε στο Σώμα ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Βαγγέλης Τετριμίδας. Συγκεκριμένα προ τάθηκαν ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Εύβοιας κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο δήμαρχος Θήβας κ. Σπύρος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Δελφών κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, ο δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς και ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής.
Ωστόσο η πρόταση της υποψηφιότητας του κ. Θωμά προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Διφρύων-Μεσσαπίων κ. Γιάννη Μπουροδήμου, ο οποίος διαφώνησε με την υποψηφιότητα του κ. Θωμά, προβάλλοντας ως αιτιολογία την απουσία του από τη συνεδρίαση και κατ’ επέκταση την έλλειψη νομιμότητας της υποψηφιότητας. Μάλιστα ο κ. Μπουροδήμος υπέβαλε με τη σειρά του υποψηφιότητα, ενώ οι αιτιάσεις του περί έλλειψης νομιμότητας στην υποψηφιότητα του κ. Θωμά οδήγησαν τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλη Τετριμίδα να τροποποιήσει την αρχική του πρόταση και στη θέση του κ. Θωμά να προτείνει τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νικόλαο Κιούση.

Τελικά στην ψηφοφορία που ακολούθησε και επί 44 παρευρισκόμενων στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ εκλέχθηκαν οι: Βασίλης Καθαροσπόρης 41 ψήφους, Σπύρος Νικολάου 41 ψήφους, Ευστάθιος Μαντζώρος 39 ψήφους, Νικόλαος Λιόλιος 37 ψήφους, Νικόλαος Παπαγγελής 35 και Νικόλαος Κιούσης 32, ενώ δεν εκλέχθηκε ο κ. Μπουροδήμος που έλαβε 16 ψήφους. Στη διαδικασία για την ανάδειξη αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ., τα οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι θα έχουν λόγο στις συνεδριάσεις, δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις πλην αυτών που πρότεινε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, με αποτέλεσμα να εκλεγούν ο δήμαρχος Δομοκού κ. Στέλιος Σύρος, ο δήμαρχος Μακρακώμης κ. Θύμιος Παπαευθυμίου, ο δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης και ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Χριστοφής Ζάχος.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς στάθηκε στην ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την προώθηση και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων, ενώ δεν απέφυγε να αφήσει αιχμές προς την κεντρική διοίκηση για την καθυστέρηση που υπάρχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου