Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ


ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΔΗΘΕΝ) ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Όλες οι παροιμίες είναι σωστές. «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει», λέει η σοφός λαός μας. Η Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου  νομίζοντας ότι η θητεία της προηγούμενης Επιτροπής Διαβούλευσης έχει λήξει αλλά και παίρνοντας την ψυχρολουσία της παρουσίας μόνο 10 μελών στην προηγούμενη, τελικώς ματαιωθείσα, συνεδρίαση αποφάσισε να συγκροτήσει νέα Επιτροπή και εν συνεχεία να προχωρήσει στην ψήφιση του Προϋπολογισμού, παρότι μπαίνουμε στον Φλεβάρη.
Πίστευε ότι μειώνοντας στο ελάχιστο τα μέλη (25) και διορίζοντας  τους δικούς της, παραβιάζοντας κάθε αρχή αναλογικότητας, θα πίεζε την Αντιπολίτευση να υποκύψει στις ορέξεις της. Μόχθησε για να φέρει λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης τους απουσιάζοντες συμβούλους και να πετύχει με την συνδρομή του «λαλίστατου» κ. Κούκη την πλειοψηφία των 2/3.
Εκβίαζε δήθεν με την επίκληση των αρνητικών επιπτώσεων από την καθυστέρηση της ψήφισης του Προϋπολογισμού. Μέσα στην απόλυτη σύγχυση μεταξύ των άλλων η Δημοτική Αρχή ξέχασε ότι, ακόμη και για τα μάτια του κόσμου, όφειλε να θέσει κληρωτίδα για την επιλογή των δημοτών και η κλήρωση αυτή γίνεται ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεπώς η χθεσινή σύνθεση της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι μη νόμιμη και ο καθένας μπορεί να προσβάλει την νομιμότητά της, να την ακυρώσει και να ζητήσει την κανονική της συγκρότηση.
Μπορεί βέβαια να μην ασχοληθεί κανείς με ένα όργανο δημοκρατικής διαβούλευσης το οποίο έχει απαξιωθεί και γελοιοποιηθεί εντελώς από τον Δήμο. Και να σκεφθείτε ότι για δύο χρόνια ήταν, και με την νέα σύνθεση ακόμη περισσότερο,  απόλυτα ελεγχόμενο όργανο υποστήριξης της δημοτικής αρχής, γεγονός που δεν δικαιολογεί την απαξίωση. Φαίνεται πως κάποιοι φοβούνται ακόμη και την σκιά τους!!!
Ως προς την σύνθεση της χθεσινής Επιτροπής δήθεν διαβούλευσης σε λίγο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου