Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Μία βασική απόφαση για την λειτουργία του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου, η Απόφαση για τον προέλεγχο της Απογραφής Έναρξης που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, με  έναν χρόνο καθυστέρηση, και αποτυπώνει την  λογιστική και οικονομική κατάσταση του Δήμου την 1.1.2011, δηλαδή την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, ακυρώθηκε μετά από ένσταση που κατέθεσε  η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» (συνδυασμός Δ. Παπαναστασίου). Ο νόμος υποχρεώνει την συζήτηση και έγκριση του θέματος σε ειδική συνεδρίαση, όπως γίνεται για τον προϋπολογισμό.  Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ο Δήμαρχος όμως αγνόησαν αυτή την ρητή νομοθετική πρόβλεψη και συζήτησαν και ψήφισαν το θέμα μαζί με πολλά άλλα θέματα χωρίς βέβαια να υπάρξει ο χρόνος για έναν σε βάθος έλεγχο της Απογραφής πράγμα που είναι αναγκαίο γιαυτό ο νόμος επιβάλλει την ειδική συνεδρίαση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την 1847/112978/19-6-2012 Απόφασή της ακύρωσε την 76/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «αναφορικά με τον προέλεγχο απογραφής περιουσίας Δήμου- Ισολογισμός έναρξης 1-1-2011».
Τώρα ο Δήμος μπορεί να προσφύγει κατά αυτής της Απόφασης στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 ή να επαναλάβει τη συζήτηση του θέματος και την λήψη απόφασης σε ειδική συνεδρίαση. Μία ειδική συνεδρίαση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως γίνει περισσότερο σαφής και διαφανής η οικονομική κατάσταση του Δήμου και την 1η Ιανουαρίου του 2011 και σήμερα.
Η εξέλιξη αυτή είναι μία ακόμη νίκη στα σημεία της Αντιπολίτευσης η οποία όταν ασκεί τα καθήκοντά της μη αφήνοντας περιθώρια παρανομιών μπορεί να επιβάλλει στον Δήμο τον πλήρη απολογισμό, την διαφάνεια και να αναγκάζει την δημοτική αρχή να λογοδοτεί. Με την ευκαιρία να ρωτήσουμε και κάτι ακόμη. Αυτά τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί πριν από μήνες τα πήρε η Αντιπολίτευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου