Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου  έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιό του για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων ενόψει και της χθεσινής εκδήλωσης ενημέρωσης που διοργανώθηκε στα Κριεζά και η οποία δεν κατέστη δυνατόν να γίνει λόγω της διαμαρτυρίας των κατοίκων των Κριεζών.
Η πρόταση του Δήμου που αναφέρεται σε όλη την Νότια Εύβοια βασίζεται στα ακόλουθα σημεία:
Εγκατάσταση Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων Υλικών και Κομποστοποίησης. Η Μονάδα θα εγκατασταθεί στην θέση «Λακαπετρέσα» στον χώρο της Χωματερής των Κριεζών. Θα καταλάβει έκταση περίπου 9 στρεμμάτων. Εκεί θα μεταφέρονται τα απορρίμματα από τους δύο ΣΜΑ της Νότιας Εύβοιας και απευθείας με τα απορριμματοφόρα που εξυπηρετούν την περιοχή γύρω από την Μονάδα (πρώην Δήμος Ταμυναίων, Δυστίων και μέρος του Δήμου Αυλώνος ενδεχομένως και μέρος της Δημοτικής Ενότητας Στυρέων του Δήμου Καρύστου). Εκεί θα γίνεται διαλογή και δεματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και ότι παραμένει ως υπόλειμμα θα μεταφέρεται στον ΧΥΤΥ Χαλκίδας ή Θηβών.
Εγκατάσταση δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ένας στον Δήμο Καρύστου στην θέση της Χωματερής της Καρύστου (θέση «Κούτικα») που θα καλύπτει πληθυσμό 17.000 κατοίκους, δηλαδή τον Δήμο Καρύστου και ο δεύτερος ΣΜΑ θα είναι στο Αυλωνάρι, στην θέση Ρέουσα, περίπου 1000 μέτρα από το Αυλωνάρι και το Πυργί. Εκεί θα εξυπηρετεί πληθυσμό 16.000 κατοίκων, δηλαδή τους πρώην Δήμους Κύμης και Κονιστρών και μέρος του πρώην Δήμου Αυλώνος.  Τα απορρίμματα θα φορτώνονται σε κοντέινερς και συμπιεσμένα θα μεταφέρονται στην Μονάδα Ανάκτησης Ανακυκλωσίμων και Κομποστοποίησης των Κριεζών.
Το Σχέδιο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις για την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων όπου οι επιλογές είναι αμφιλεγόμενες όσο και για το εφικτό της χρηματοδότησης και της υλοποίησής του. Είναι επίσης σωστό να συνοδευτεί από μελέτη κόστους οφέλους.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΔΩ:  http://www.kimanews.gr/now/item/781






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου