Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ


Με επιστολή- καταγγελία στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπουραντά ο Επικεφαλής του Συνδθασμού "Ενεργοί Δήμότες Κύμης Αλιβερίου" και ο Πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Λουκά Νίκος Αντωνίου και ο πρώην Πρόεδρος Γιάννης Ξύγγης καταγγέλουν την κατάσταση που επικρατεί στην αποχέτευση του Αγιου Λουκά και  ειδικότερα στον αγωγό απόληξης στη θέση Παληοχώρα. Συγκεκριμένα γράφουν ότι:
"Στη θέση ‘’Παληοχώρα ‘’ κτηματική  περιφέρεια  Αγ. Λουκά Δήμου Κύμης Αλιβερίου και επί του ξηροπόταμου Ίμβρασου διέρχεται ο αγωγός απόληξης του αποχετευτικού δικτύου των λυμάτων του Αγ. Λουκά.
Τα λήμματα διοχετεύονται σε μια φυσική ‘’χαβούζα’’ που ουδείς γνωρίζει την φυσική απόληξη της !!!
Πέραν τούτου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα λύματα (λόγω βλαβών που δεν έχουν αντιμετωπιστεί) ακριβώς στο ύψος της χαβούζας η οποία δε δύναται πλέον να τα δεχθεί, ρέουν ανεμπόδιστα στο ξηροπόταμο Ιμβρασο!!!
Παρά τις πολλαπλές οχλήσεις και τις πρόχειρες παρεμβάσεις ουσιαστικά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου παραμένει αδρανής.
Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επειδή η περιοχή είναι πλησίον καταστημάτων και κατοικιών και αποτελεί ζοφερό παράδειγμα διαχείρισης αφ’ ενός μεν των δικτύων υποδομών αφ’ ετέρου του περιβαντολλογικού αποθέματος .
Παρακαλώ να διενεργήσετε άμεσα αυτοψία έτσι ώστε μέσα από κατάλληλες μετρήσεις και πορίσματα να καταδειχτεί ο άμεσος και αυξημένος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον .
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημ. Σύμβουλος
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Πρόεδρος τοπ. κοινότητας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΥΓΓΗΣ Πρώην Πρόεδρος Αγ. Λουκά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου