Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
Α.Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗΣ .ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ      
 

Η λύση για να έχουμε ανάκαμψη σαν  χώρα υπάρχει και είναι τόσο απλή που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν την βάζουν στο τραπέζι.
 Λοιπόν τι χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακάμψει –ανάπτυξη- πως μπορούμε να την πετύχουμε πολύ απλό
1. βάζουμε 0 φόρο σε όλες τις επενδύσεις που έρχονται από το εξωτερικό, 0 φορολογία λοιπόν, το αποτέλεσμα να έρθουν στην Ελλάδα ξένοι επενδυτές με επενδύσεις σε πρωτογενή, δευτερογενή τριτογενή τομέα και καινοτόμες λύσεις, οπότε μειώνετε η ανεργία αυξάνετε η εργασία τονώνεται η αγορά.
2. η χώρα μας έχει υψηλή φορολογία άδικη με αποτέλεσμα, μεγάλες τιμές στα προϊόντα και φοροδιαφυγή , οπότε τι λύση υπάρχει φορολογία στο 11%   για όλους.
3. το κράτος να γυρίσει τις υπηρεσίες στα δημόσια κτήρια οπότε μείωση εξόδων.
4. Άνεργος πάνω από 2 χρόνια θα τοποθετείτε σε τομέα εργασίας από το κράτος, πώς;  Δημιουργία ταμείου από εισφορές από ταμεία, δηλαδή  ο κάθε μισθωτός θα δίνει – θα παρακρατείτε από το μισθό του 11ευρώ για κοινωφελές  σκοπό θα έχουμε ταμείο βοήθειας, στα κοινόχρηστα  2ευρώ για το ταμείο αυτό, στις επιχειρήσεις  12 ευρώ για το ταμείο αυτό, απλά μαθηματικά θα δανειζόμαστε από εμάς με αυτό τον τρόπο ποσά που δεν θα είναι πολλά και δύσκολο να τα πληρώσει κανείς και θα έχουμε έτσι τονωτικές ενέσεις ανέξοδες και χωρίς χρέος, σε τρίτους.
5. Επιβολή ποσοστού απασχόλησης σε κάθε επιχείρηση κοινοτικών υπαλλήλων 6%  ξένων εκτός κοινοτικών 4%  το υπόλοιπο ποσοστό Έλληνες και κάθε χρόνο τα ποσοστά θα αλλάζουν ανάλογα με την ανάπτυξη.
6. κατάσχεση όλης της περιουσίας ατόμων που ασχολούνται με σκάνδαλα στην χώρα, τα χρήματα όχι σε ανεξέλεγκτο ταμείο αλλά σε αυτό που προανέφερα το ταμείο εσωτερικής βοηθείας .
7. κίνητρα σε όποιον φέρει στην χώρα κεφάλαιο, είτε χρήματα και τα φέρει ξανά στις Ελληνικές τράπεζες λιγότερη φορολογία και ποιο ήπια μέτρα σε αυτόν.
8. το υπουργείο οικονομικών πρέπει να το ελέγχει μια ομάδα οικονομολόγων, επιχειρηματιών Ευρωπαίων οικονομολόγων και  πανεπιστημιακών ο υπουργός εκεί θα έχει απλά εκτελεστικό και θεσμικό ρόλο. Όπως και στο υπουργείο εργασίας το ίδιο μοντέλο διακυβέρνησης.
9. Αξιοποίηση της ενέργειας-του ορυκτού και του φυσικού πλούτου με απασχόληση μόνο Ελλήνων σε αυτό τον τομέα η συνεργασία ξένων με όρους  χαλαρούς αλλά όρους που θα βοηθήσουν την οικονομία μας, μπορούμε να γίνουμε δύναμη οικονομική στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα.
10. οργανωμένες εξαγωγές με την επίβλεψη του κράτους, με ευνοϊκούς όρους κίνητρα και χαμηλή φορολογία  εισαγωγές μόνο σε προϊόντα που τα έχουμε ανάγκη.
11. τα έργα με αυτεπιστασία κοστίζουν 50% λιγότερο από ανάθεση σε μεγαλοεργολάβους λοιπόν μόνο εξιδανικευμένες κρατικές δομικές κατασκευές έξω σε τρίτους τα άλλα με Ελληνικό έμψυχο δυναμικό.
Η λύση δεν είναι λύση εθνικιστική ούτε κατά των ξένων, απλά όταν είσαι άρρωστος και το αίμα για να κρατηθείς στην ζωή, στο δίνουν με φιάλες αίματος, αναγκαστικά και από ιατρική άποψη δεν μπορείς εσύ να δώσεις αίμα σε άλλων διότι θα πεθάνεις, έτσι είναι η χώρα ένας ασθενής που θέλε τονωτικές ενέσεις που μπορούμε να κάνουμε.
Το κείμενο θα σταλθεί σε όλα τα κόμματα που μπήκαν στην βουλή τον Μάιο σε όλους τους πολιτικούς αρχηγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου