Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ: Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ


Από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης πήραμε το ακόλουθο μήνυμα στο email το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο. Στο τέλος ακολουθεί σχόλιό μας
«Αξιότιμοι συντάκτες του ιστολογίου "Λάλα το!!!",
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζουμε τις αναρτήσεις σας σχετικά με νέα της περιοχής.
Σε ανάρτηση σας το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, σχετικά με την υποψηφιότητα του ιατρού και συντοπίτη κου Γ. Κουλούρη και στον οποίο ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον πολιτικό του αγώνα, αναφέρετε πως: "Παραμένει για δεκαετίες στο μετερίζι της πρωτοβάθμιας υγείας ενώ μπορούσε να διαπρέπει στα μεγάλα σαλόνια της νοσοκομειακής υγείας ή στα Πανεπιστήμια των μεγαλοφακελάκηδων".
Κατ' αρχήν να σας ενημερώσουμε πως το σχόλιο μας το οποίο ακολουθεί και για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχει καμία απολύτως πολιτική χροιά και δεν σχετίζεται με την υποψηφιότητα του ιατρού, στον οποίο ευχόμαστε τα καλύτερα.
Το σχόλιο μας είναι προς το συντάκτη της ανάρτησης, ο οποίος θα μπορούσε να αποφύγει την αναπαραγωγή στερεότυπων όπως τα "μεγάλα σαλόνια της νοσοκομειακής υγείας" και τα "Πανεπιστήμια των μεγαλοφακελάκηδων". Θεωρούμε πως ιδιαίτερα στους καιρούς που ζούμε, αφορισμοί αυτού του τύπου δεν προσφέρουν κάτι. Η διαφθορά στο χώρο της υγείας είναι υπαρκτό πρόβλημα, ωστόσο αφορά σε κάποιους ανήθικους υπαλλήλους και ιατρούς και σε καμία περίπτωση στο σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, όπως αυτό υπονοείται με απόλυτους χαρακτηρισμούς, όπως στην ανάρτηση σας. Παράλληλα, η ύπαρξη και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κύμης με τα τόσα προβλήματα αλλά και τη δωρεάν δημόσια υγεία που χρόνια τώρα προσφέρει - όπως και επιβάλλεται εξάλλου - στην περιοχή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην προσφορά του προσωπικού και δεν έχει καμία σχέση με "μεγάλα σαλόνια" ή "μεγαλοφακελάκηδες".
Δεδομένης της αναγνωσιμότητας του ιστολογίου σας, θα σας παρακαλούσαμε να επανεκτιμήσετε την άποψη σας σχετικά.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης»
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΛΑ-ΤΟ!!!


Λάλα- το!!! Ασφαλώς η προσφορά των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κύμης είναι γνωστή και αδιαμφισβήτητη και σε τίποτε δεν έχει να κάνει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά μας. Συνεπώς είναι υπερβολική η συσχέτιση. Εντούτοις παρέχει την ευκαιρία της επικοινωνίας αλλά και της επισήμανσης για τον αγώνα που δίνει το προσωπικό του Νοσοκομείου της Κύμης. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν αντίστοιχο αγώνα έδιναν και οι πολιτικοί και ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες. Σκεφθείτε πόσο χρήσιμο θα ήταν για την περιοχή αλλά και για το κύρος του μικρού Νοσοκομείου της γενέτειρας του Μεγάλου Γ. Παπανικολάου εάν η φροντίδα των τοπικών ηγετών έδειχνε σε μεγάλους δωρητές όπως η ΔΕΗ Α.Ε. τον δρόμο της οικονομικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κύμης με το ποσόν του 1.000.000 ευρώ που διέθεσε στο αδρανές και μόνο επικοινωνιακό Ίνστιτούτο Παπανικολάου. Πόσο σημαντικό θα ήταν για το Νοσοκομείο Κύμης, τον εξοπλισμό, την ποιότητα των συνθηκών εργασίας, την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά και την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας μίας τέτοια προσφορά; Πόσο θα έπιαναν τόπο τα χρήματα των καταναλωτών και πόσο μεγάλη θα ήταν η φροντίδα για τους κατοίκους των χωριών μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου