Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΤΑΝ ΣΠΑΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΕΧΕ ΤΗΝ «ΜΑΓΚΙΑ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ




 Σε επιστολή που λάβαμε το μεσιμέρι από αναγνώστη που υπογράφει ως «Δασοπυροσβέστης» διαβάζουμε τα ακόλουθα:
«Παρακολουθώντας τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για το θέμα της στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου μου ήρθε στο νου η γνωστή φράση «τσάμπα μάγκες» ιδίως όταν ορισμένοι εκτόξευαν κορώνες καταγγελίας εναντίον της "ανυπακοής" μίας  δημοσίου λειτουργού η οποία εντέλει τους έδειξε τον δρόμο για να επιλύσουν το πρόβλημά τους. Εν τούτοις ούτε αυτό φαίνεται ότι είναι σε θέση να κατανοήσουν. Τελικά αυτός ο δρόμος έχει πολλές λακκούβες. Διότι η ευελιξία στην νομιμότητα μπορεί να προβληθεί ως αποτελεσματικότητα αλλά η ευελιξία στην ανοησία δεν μπορεί παρά να καταλήξει πάλι στην ανοησία.
Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή έσπασε τα μούτρα της όχι διότι συνάντησε ιδιοτέλεια ή απλώς πείσμα αλλά γιατί συνάντησε υπευθυνότητα, προσήλωση στο καθήκον και κυρίως εντιμότητα. 
Εάν θέλουν η έκταση να παραχωρηθεί στον Δήμο δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον δρόμο που το έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Δασών περιγράφει. Και πρέπει να τον ακολουθήσουν εκπονώντας παράλληλα ένα σοβαρό σχέδιο αξιοποίησης της ζητούμενης έκτασης. Με λυόμενα, εξώδικα και τσαμπουκάδες θα σπάνε διαρκώς τα μούτρα τους.
Μήπως όμως ο στόχος δεν ήταν η δασική έκταση αλλά η ίδια η Δασάρχης; Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαϊωάννου το είπε ξεκάθαρα. Αμφισβήτησε την νομιμότητα διορισμού της, σήκωσε δηλαδή την «σημαία» συγκεκριμένου κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά και συγκεκριμένων ιδιοτελών τοπικών συμφερόντων. Μήπως η προσήλωση της Δασάρχου  στη νομιμότητα χαλάει τα σχέδια, επαγγελματικά, οικονομικά, «επενδυτικά», οικοπεδοφαγικά  κ.ο.κ. κάποιων; Διότι αν αρχίσουν τα «μήπως» θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν….γιατί «μάγκες» υπάρχουν και άλλοι και μάλιστα δεν είναι «τσάμπα».
"Ο Δασο-πυροσβέστης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου