Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Υπόσχεση του Σωκράτη Φάμελλου για τη Μ.Ε.Α. της Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υπόσχεση για τη δρομολόγηση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Χαλκίδα, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα συμβάλει για να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες και να διασφαλιστεί η κατασκευή της Νέας Μονάδας, έτσι ώστε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να περάσει σε άλλη, πιο σύγχρονη.
Κατά την επίσκεψή του στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώθηκε για τα τρία νέα κύτταρα που αποτελούν επέκταση του παλιού Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η Κοινοτική Νομοθεσία. Μάλιστα τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να λειτουργεί μόνη, τέτοιες εγκαταστάσεις.
Ωστόσο, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα, με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, γεγονός που θα μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών και το κόστος και θα δίνει έμφαση σε πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των Δήμων της Κεντρικής Εύβοιας και τόνισε ότι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα συμβάλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ήταν παρών και στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου, Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας με τον Σωκράτη Φάμελλο στην Ερατεινή Φωκίδας, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στον Χώρο Υγιεινής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδας.
Επίσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ήταν παρών στην επίσκεψη του Υπουργού στη Θήβα το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου, όταν υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της εκεί Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, αλλά και στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.



                                                                                                                Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου