Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Χαλκίδα, 2 Φεβρουαρίου 2017


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την «βιομηχανία» ερωτήσεων από συναδέλφους βουλευτές της Αντιπολίτευσης για σοβαρά θέματα που αφορούν την Εύβοια.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι και αξιέπαινο, αν υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα εκκρεμή ζητήματα και δεν κραύγαζε η απύθμενη υποκρισία και ιδιοτέλεια πίσω από τέτοιες ενέργειες.
Αλλά,  Ποιοι άραγε κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο για 40 και πλέον χρόνια; Ούτε υπόνοια αυτοκριτικής; Ούτε λέξη για την εγκληματική αδιαφορία τους;
Αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν ή δεν ήθελαν να τα δουν;
Δεν δικαιούνται να φωνάζουν για την τάχα υποβάθμιση των κέντρων υγείας  και για τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί αυτοί και οι πολιτικές τους τα δημιούργησαν.
Το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, είναι η βασική αιτία υποβάθμισης και καθυστέρησης του Νομού εδώ και δεκαετίες. Τώρα το ανακάλυψαν;
Πρόσφατα άλλωστε διαπίστωσαν την ανάγκη για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Λήλα, για την κατασκευή οδικού δικτύου στη Νότια Καρυστία, τη χρηματοδότηση της μελέτης του φράγματος μεταξύ Μονοκαρυάς και Μηλέων, του Αλιευτικού Καταφυγίου στον κόλπο Αμυγδαλιάς και πολλών άλλων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην Εύβοια.
 Επειδή λοιπόν έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των θεμάτων που πράγματι πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο και με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας αλλά και να ανοίξει το μονοπάτι της Ανάπτυξης στον τόπο μας, δρομολογούμε λύσεις και προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι.
Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε τούτο:
Η πιο αποκρουστική μορφή λαϊκισμού είναι αυτή που φτιασιδώνεται με δήθεν «συμφωνίες αλήθειας» οι οποίες βέβαια καταλήγουν σε «συμφωνίες θράσους και υποκρισίας»
Και κάτι ακόμη, αυτή η τακτική ευτελίζει την πολιτική και τους πολιτικούς.
Αλλά αυτό φαίνεται είναι σύνηθες γι’ αυτούς.
Για εμάς όμως όχι.
Δεν τρέφαμε ελπίδες ότι οι θυσίες και οι ταλαιπωρίες των πολιτών τα τελευταία δύσκολα μνημονιακά χρόνια, θα τους ξυπνούσαν ενοχές, αλλά πιστεύαμε ότι θα τους έκαναν λίγο πιο σεμνούς. Κάναμε λάθος. Είναι στη φύση τους η υποτίμηση της νοημοσύνης των άλλων και η αυτοαναγόρευσή τους σε τιμητές και κήνσορες.
 Δυστυχώς γι αυτούς ο κόσμος διαθέτει και μνήμη και κρίση.


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου