Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Ουρανία Παπανδρέου: Από τα μετρημένα πρόβατα τρώει ο …..Λύκος


Στην χειμαζώμενη χώρα μας με την τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση φαίνεται πως τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τίποτε δεν τον αγγίζει.
Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κουμπάρος της έδωσαν με απευθείας ανάθεση τον μισό προυπολογισμό της πολιτικής προστασίας του 2015 – 2016 στον εκλεκτό τους   Δημοτικό εργολάβο Κ.Α και ΣΙΑ , για εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων , για λόγους πυροπροστασίας κ.λ.π με απευθείας ανάθεση , έργα περίπου 45.000 ευρώ όταν ο λογαριασμός για την πυροπροστασία είναι 94.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι , ότι ο ίδιος ο εργολάβος για ίδιο ακριβώς και δυσκολότερο έργο έδωσε κλειστή προσφορά σε δασικούς συνεταιρισμούς με 22 ευρώ και σε άλλο διαγωνισμό με 26 ευρώ , την ώρα που η Δήμαρχος και ο κουμπάρος της χωρίς διαγωνισμό πλήρωσαν 45  με 50 ευρώ την ώρα , δηλαδή το διπλάσιο ποσό ακριβώς .
Το αστείο της υπόθεσης  είναι πως ο αρμόδιος της πολιτικής προστασίας δημοτικός σύμβουλος και κουμπάρος της Δημάρχου ζητησέ από  το περιφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Δήμο μας διπλασιασμό του ποσού της πολιτικής προστασίας .Φαίνεται  η ακρίβεια που προαναγγέλεται  για το 2017 λαμβάνεται προληπτικά υπ’ όψιν , γιατί οι ανάγκες είναι……… πολλές .
Σημειωτέον ότι τα παράπονα των δημοτών και προέδρων των πολλών δημοτικών διαμερισμάτων  για το 2015 και για το 2016 είναι  πολλαπλάσια λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις περιουσίες τους , ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες  και καταστροφές .Για κάθε ενδιαφερόμενο όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του.
 Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους , με επαγρύπνηση για τους ……. λύκους το 2017!!!

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου