Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο Τύπου δημοτών περιοχής Αλιβερίου "Καθαρή Πόλη"Η Δημοτική αρχή Κύμης Αλιβερίου νομίζει ότι το θράσος, το ψέμα και η υποκρισία είναι προτερήματα
Σε ανακοίνωσή της το περασμένο Σαββατοκύριακο 5/6-11-2016 σε πολυτελείας ιλουστρασιόν διαφημιστικό φυλλάδιο που διένειμε και έπνιξε όλο το Αλιβέρι, αναφέρει στο τίτλο: «Η αλήθεια για την διαχείριση των απορριμμάτων». Αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναρτώντας και φωτογραφίες της χωματερής, ότι «παρέλαβαν τον Δήμο με ασύδοτη απόθεση των απορριμμάτων, συνεχή καύση και ρύπανση περιβάλλοντος και των κατοίκων». Επίσης αναφέρει ότι, «σήμερα μετά την αποκατάστασή της έχουν φυτευτεί δένδρα και το πράσινο θα υπάρχει για πάντα δημιουργώντας ένα επισκέψιμο αλσύλλιο».
Ντροπή!!!    Δυστυχώς, το θράσος, το ψέμα και η υποκρισία έχουν περισσέψει.
Το συμπέρασμα ένα και μοναδικό. «Καμαρώστε και φωτογραφηθείτε με τα έργα σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής».
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το επικοινωνιακό σας «σόου» και διαπιστώνουμε με τι είδους παραμυθατζήδες έχουμε να κάνουμε.
Τα παραμύθια όμως πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Καλά τα παραμύθια, αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι τελείωσε πια ο «δράκος», οι «κακοί παλιοί», όπως φαντάζεστε.
Δεν γίνεται συνεχώς να φταίνε οι άλλοι για όλα.  Η κατασκευή εχθρών, το παιγνίδι της μετάθεσης ευθυνών, οι υπεκφυγές  και τα ψέματα, έφτασαν όμως στο τέλος τους και ο κόσμος πλέον πρέπει να αρχίσει να ενημερώνεται και να καταλαβαίνει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός και οι ράφτες του ψεύτες». 
Πρέπει να κατανοήσετε ότι διοικείτε το δήμο σχεδόν τρία χρόνια και δεν έχετε ενεργήσει έγκαιρα, ως οφείλατε, για την επίλυση του όλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα λόγω  των παραλείψεών σας να συνεχίζετε να απορρίπτετε στο έδαφος, (οι ίδιοι το ομολογείτε στο από 20-10-16 δελτίο τύπου), ανεξέλεγκτα με τα απορριμματοφόρα του Δήμου καθημερινά χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στη νέα χωματερή Αλιβερίου, να προκαλείτε ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ
Σας προκαλούμε κύριοι της δημοτικής αρχής, ότι ψεύδεστε ασύστολα και διαστρεβλώνετε την αλήθεια με το «ιλουστρασιόν διαφημιστικό φυλλάδιό σας» και «αν τολμάτε» μηνύστε μας.
Για του λόγου μας το αληθές, προκαλούμε εσάς και καλούμε κάθε καλοπροαίρετο δημότη, που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον του τόπου του και την πραγματική αλήθεια, να επισκεφτεί αυτή τη στιγμή το χώρο της παράνομης χωματερής, για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια το νέο χώρο ανεξέλεγκτης απόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων, αποβλήτων και οργανικών υπολειμμάτων που λειτουργεί στη περιοχή «ΤΣΑΡΟΥΧΑ», πάνω από το Αλιβέρι, δίπλα στη χωματερή που αποκαταστάθηκε.
•    Να διαπιστώσει δυστυχώς, μια συνηθισμένη πρακτική υποβάθμισης του περιβάλλοντος που γίνετε εδώ και πολύ καιρό εν αγνοία των Δημοτών του Αλιβερίου και της γύρω περιοχής, με την καθημερινή απόθεση των απορριμμάτων, από τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα του Δήμου, στο νέο σκουπιδότοπο.
•   Να διαπιστώσει το γεγονός ότι ο ΣΜΑ επί του πρακτέου γίνεται χώρος ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και ήρθε για να μείνει έτσι μόνιμα στο Αλιβέρι.
•   Να διαπιστώσει δυστυχώς ότι δίπλα ακριβώς από την παλιά χωματερή, η οποία έχει αποκατασταθεί πλήρως, γίνονται εμφανή τα ίχνη ενός νέου εγκλήματος διαρκείας που λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και ανθρώπους.
Το φωτογραφικό και βιντεοσκοπικό υλικό που κατέχουμε και παρατίθενται είναι ικανό και φανερώνει όλη την αλήθεια ότι στο Δήμο μας οι «υπεύθυνοι» της Δημοτικής αρχής, αντί να φροντίσουν να μας φέρουν την πρόοδο και την αλήθεια, επιμένουν να δρουν «ανεύθυνα» εγκληματικά σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Οι εικόνες που παρατίθενται είναι πρόσφατες φέρουν ημερομηνία στο σώμα τους και προκαλούν απογοήτευση, θυμό, αλλά και έντονο προβληματισμό, εικόνες που θυμίζουν ότι ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα και ότι μας διοικούν «ψεύτικοι» παραμυθατζήδες.
Τέλος σας επισημαίνουμε και πάλι ότι πρέπει να αντιληφθείτε ότι όλοι εμείς οι υπογράφοντες «καθαρή πόλη» είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες, δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη και  δεν καθοδηγούμαστε από κανέναν. Απλά, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της χείριστης διαχείρισης των απορριμμάτων διαχρονικά, έχουμε άποψη και γνώση, -η οποία σας ενοχλεί-, την οποία τεκμηριώνουμε και προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας και την πρόοδο των παιδιών μας.
Είμαστε πάρα πολλοί, είμαστε άνθρωποι νοικοκυραίοι, υπάλληλοι, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι, κοκ.
Σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι δικαίωμά μας να διαμαρτυρόμαστε γι΄αυτό που θεωρούμε δίκαιο και να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες δημόσιες αρχές.
Πολλοί από εμάς ψηφίσαμε την παρούσα Δημοτική Αρχή, κάποιοι ήμασταν μάλιστα και υποψήφιοι με την ίδια παράταξη και το κυριότερο που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το «δράκο» όπως εσείς νομίζετε.
Διαμαρτυρόμαστε για το αυτονόητο, και το τονίζουμε ξανά:
 Την ριζική αντίθεσή μας στην τυχόν δημιουργία «ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ» στο Αλιβέρι και πέριξ αυτού, είτε αυτός λέγεται ΣΜΑ, είτε ΧΥΤΑ, είτε λέγεται ΧΥΤΗ, με ή χωρίς «εργοστάσιο επεξεργασίας» απορριμμάτων, μπαζών, ή οτιδήποτε άλλο.
  Την ενεργή συμμετοχή μας σε όλες εκείνες τις ενέργειες, που στοχεύουν στην ακύρωση του σχεδιαζόμενου εγκλήματος κατά του Αλιβερίου και των κατοίκων του.
 Την ενεργή συμμετοχή μας ν΄ αποτρέψουμε περαιτέρω προσβολές του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και του υποβαθμισμένου αστικού μας χώρου.
  Επιθυμούμε άμεσα την παύση  της απόθεσης των απορριμμάτων στο χώρο αυτό και την πλήρη καθαριότητα και οριστική αποκατάσταση ολόκληρου του «νέου» σκουπιδότοπου Αλιβερίου.
 Επισημαίνουμε ξανά ότι το Αλιβέρι και η γύρω περιοχή του είναι ήδη από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές του Δήμου και η κατασκευή του (ΣΜΑ) θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.
Καλούμε, κάθε καλοπροαίρετο Αλιβεριώτη, που έχει στοιχειώδες ενδιαφέρον για την πόλη του, να συστρατευθεί μαζί μας, για να ακυρώσουμε στη πράξη τα σχέδια μετατροπής της περιοχής Αλιβερίου σε ένα απέραντο χώρο τέτοιων ενοχλητικών μονάδων. Να αρνηθούμε να προσφέρουμε κέρδη στους εργολάβους που θα αναλάβουν να «απαλλάξουν» ολόκληρο το δήμο από τα σκουπίδια, ενώ αυτά θα μεταφέρονται και θα απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στο προσκέφαλο του «ήσυχου και καλού γείτονα Αλιβεριώτη».
 Έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από άλλον ένα νέο επικίνδυνο σχεδιασμό που ετοιμάζεται στην περιοχή του Αλιβερίου.
  Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υγεία σ΄ένα καθαρό περιβάλλον.

 «Όχι άλλη ρύπανση στο Αλιβέρι»
«Όχι ΣΜΑ στο Αλιβέρι».
Αλιβέρι, 10 Νοεμβρίου 2016
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου