Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ


Στην εκδήλωση του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ AE, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου.

Κατά τον χαιρετισμό της η κα. Ευσταθίου, τονίζοντας πως πρόκειται για μία καθαρά ευβοϊκή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, ανάφερε μεταξύ άλλων:
«…θα πρέπει να ομολογήσουμε πως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο έχουμε ανάγκη από την λειτουργία υγιών και αποδοτικών επιχειρήσεων όπως είναι η Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ Και αυτό γιατί η παραπαίουσα σημερινή ελληνική οικονομία έχει εναποθέσει τις τελευταίες της ελπίδες για ανάκαμψη στις πλάτες των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Κυρίως δε όσων ελληνικών επιχειρήσεων αντέχουν ακόμη τα δεινά και τις αντιξοότητες, που τους επιφυλάσσει η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους εντός Ελλάδος. Των επιχειρήσεων αυτών που ειδικά τα τελευταία χρόνια παίζουν τον άχαρο ρόλο του ηρωικού αιμοδότη ενός αρρωστημένου κρατικού βαμπίρ. Παράλληλα όμως με την υπερβολική και ποικιλότροπη αιμοδοσία, καλούνται να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων της ανεργίας, της ανάπτυξης, της διάσωσης των Ταμείων, ακόμη δε και της ανάστασης του τραπεζιτικού συστήματος…»

Τέλος, δεν έλειψε να αναφερθεί και σε ένα ακόμη στοιχείο, καθαρά συναισθηματικής σχέσης με τον τόπο μας, το σύκο και την ενασχόληση της εν λόγω εταιρείας με αυτό:

«…ένα προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την τραγική περιπέτεια του ξεριζωμού των Ιώνων από το Μουρσαλή Αϊδηνίου, σημερινών συμπατριωτών μας, που ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι, επέλεξαν να ξαναριζώσουν στην μαγευτική περιοχή του Ταξιάρχη, που τόσο έμοιαζε με τη χαμένη τους πατρίδα. Μαζί τους όμως ρίζωσαν και οι εξαίρετοι συκεώνες, η καλλιέργεια των οποίων ήταν συνυφασμένη με την πολιτισμική εξέλιξη των προγόνων τους από την αρχαία εποχή. Έτσι έφτασε στην περιοχή μας το εξαίρετο σύκο του Μουρσαλή, ενώ έμεινε ως λάφυρο στην Τουρκία το μοναδικό ιωνικό σύκο, που μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το πιο ποιοτικό της γειτονικής χώρας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου