Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Βραβεύτηκε και φέτος το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

Δελτίο Τύπου     7/4/2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου παρέμεινε στην κορυφή αφού βραβεύτηκε και πάλι με Χρυσό Βραβείο στα Βραβεία Τουρισμού 2016.
Το 2015 είχε βραβευτεί με Χρυσό Βραβείο για τη συνεισφορά του στον Εισερχόμενο Τουρισμό.

Φέτος, την 6/4/16, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Τουρισμού 2016 που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκε για το Πρόγραμμα ΣΚΥΡΟΣ 2015. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Με το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε η Πρώτη στην Ελλάδα Πρακτική Άσκηση Φοιτητών σε Λιμάνι!!
Καθοριστική για την επιτυχία και τη υλοποίηση του προγράμματος ήταν η πρωτοβουλία και η συμβολή της Καθηγήτριας Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας & εκπαίδευσης του τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κας Κωνσταντίνας  Σκαναβή, η οποία ήταν και η επικεφαλής της ενθουσιώδους φοιτητικής Ομάδας.
Στο πρόγραμμα Σκύρος 2015 συμμετείχαν 45 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι οποίοι στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης εκπαιδεύτηκαν στη Λιμενική Λειτουργία, στη Διαχείριση της Μαρίνας του Λιμένα της Λιναριάς, ενώ οι δράσεις τους στόχευαν σε Περιβαλλοντικές ενημερώσεις προς τους πολίτες, τους τουρίστες, τους επιβαίνοντες σε σκάφη, στα παιδιά, την Προώθηση έντυπου ενημερωτικού υλικού, τα Περιβαλλοντικά παιχνίδια, την Περιβαλλοντική κατασκήνωση, την Σύσταση Τουριστικού Παρατηρητηρίου και τις Διαλέξεις από εξέχοντες Πανεπιστημιακούς και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Η Υπηρεσία μας, χωρίς ούτε ένα υπάλληλο από το 2008 μέχρι σήμερα ,γέμισε με φωνές , με ερωτήσεις, με αστεία, με ¨χρώμα¨, από φοιτητές με δίψα για την Αριστεία.
Οι Φοιτητές , παιδιά δικά σας και δικά μας, παιδιά  που σπουδάζουν στα πέρατα της Ελλάδας, μπολιάστηκαν με την Τουριστική εμπειρία, την προσφορά, την ποιότητα και τη υπερηφάνεια για τον Τόπο τους, την Ελλάδα.
Έγιναν πρεσβευτές της Χώρας μας, πρόσφεραν τις υπηρεσίες, το χαρακτήρα και τη φιλοξενία τους , προώθησαν την Υπεύθυνη Περιβαλλοντική Συμπεριφορά στον Ελληνικό Τουρισμό και την Τοπική κοινωνία,  πήραν συγχαρητήρια, πρόσθεσαν την δική τους φωτεινή πινελιά, πήραν πολλά Μπράβο και ένιωσαν ότι συμμετείχαν σε κάτι γνήσιο, χειροπιαστό και Αληθινό.


Πολύτιμη για την υλοποίηση του προγράμματος  ΣΚΥΡΟΣ 2015 ήταν η βοήθεια του πρότυπου τοπικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ ΣΚΥΡΟΥ και της Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GAP των προϊόντων  EVIOL.
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και η Λιμενική του Επιτροπή πρωτοστατεί σε καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές για να εκπροσωπεί τη Λιμενική Διαχείριση, τον Ελληνικό Τουρισμό και το Μοναδικό Νησί της Σκύρου, με τον καλύτερο τρόπο.
Κάθε χρόνο καταρρίπτει τα προηγούμενα ρεκόρ του,  προβάλλει το Δημόσιο χαρακτήρα του και θέτει νέα στάνταρς  για τη σύγχρονη διαχείριση των Λιμανιών όπως αυτού της Λιναριάς το οποίο δεν είναι Λιμάνι στάσης αλλά Λιμάνι προορισμού.
Στη  Λιναριά της Σκύρου ο ρόλος του Λιμένα αναδεικνύεται σε βαθύτατα κοινωνικό διαδραματίζοντας πρωτεύοντα παράγοντα  στην Τουριστική, την Κοινωνική Ανάπτυξη  και Επικοινωνία.
Απαίτηση και υποχρέωσή μας είναι, να ξεπερνάμε συνεχώς τους στόχους που θέτουμε σε όφελος του Ασυναγώνιστης  Σκύρου, του Ελληνικού Τουρισμού και της Χώρας.
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου

Κυριάκος Αντωνόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου