Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Και οι αγρότες της Εύβοιας στον αγώνα!!!!

Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών σήμερα Δευτέρα 25/1 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα. Συμμετείχαν αγροτοκτηνοτρόφοι και οι σύλλογοί τους από το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, από το Ληλάντιο πεδίο και αλλού.
Πρώτος σταθμός της κινητοποίησης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα. 
Στη συνέχεια το κομβόι των τρακτέρ και άλλων οχημάτων κατευθύνθηκε στην Υψηλή Γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός της αποκλεισμός.
Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο στη θέση Παλιουριά, σημειώνουν:
Δε θα τους αφήσουμε να μας “στραγγίσουν” και να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!
Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αποτελεί λαιμητόμο για όλους προβλέπει για τους αγρότες σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% που είναι σήμερα στο 20% το 2019.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.ά.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ


Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας, η συμπόρευση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό   ξεκλήρισμα   των   μικρομεσαίων   αγροτών,   τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
 Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 έτη για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.
 Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που ισχύει σήμερα.
Αποκλειστικά δημόσια- δωρεάν ασφάλιση, υγεία- πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο υγείας.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.
  Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους ρετσινάδες, τη νεολαία της περιοχής μας να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου