Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Ακριώτης και κ. Πρατσόλης στην Αιδηψό για την υπογραφή της Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων

18-1-2016
Δελτίο Τύπου

Στη Βόρειο Εύβοια βρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ευβοίας κ.κ. Ακριώτης και Πρατσόλης, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με θέμα την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Ακριώτης,  χαρακτήρισε την υπογραφή της Χάρτας μία ιστορική στιγμή «γιατί  μας υποχρεώνει να περάσουμε από τις γενικόλογες διακηρύξεις στις επεξεργασμένες δράσεις, ώστε οι θεσμικές κατακτήσεις για την Ισότητα να μην παραμείνουν κενό γράμμα αλλά να πάρουν σάρκα και οστά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το γυναικείο κίνημα είναι κίνημα αμφισβήτησης των σχέσεων εξουσίας, κίνημα με ανατρεπτική δυναμική, κίνημα κοινωνικής αλλαγής». Τόνισε επίσης την «ανάγκη για  επεξεργασμένες κοινωνικές πολιτικές  για την εξάλειψη των διακρίσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας και της κοινωνικής ζωής».
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Πρατσόλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «παρά το γεγονός ότι σε θεσμικό επίπεδο έχουν γίνει πολλά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ισότητας ανδρών και γυναικών, είναι βέβαιο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διακρίσεις και αντιστάσεις.  Πρέπει επομένως να υπάρξουν εξειδικευμένες δράσεις και συνεχής διάλογος ειδικά στις τοπικές κοινωνίες για να ξεπεραστούν στερεότυπα και προκαταλήψεις που στερούν από τις γυναίκες βαθμούς ελευθερίας και ισότιμης πρόσβασης σε εκπαίδευση, δουλειά, κοινωνική ζωή αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Βουλευτές είχαν επαφές με πολίτες και επαγγελματικούς φορείς και τους ετέθησαν θέματα που τους απασχολούν. Στην Ιστιαία αναδείχθηκε ο προβληματισμός που υπάρχει σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών αλλά και τα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου Υγείας. Επισημάνθηκε η έλλειψη βασικού εξοπλισμού, π.χ. υπέρηχου αλλά και ιατρικών ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα καρδιολόγου και χειρουργού.
Στην Αιδηψό υπήρξε συνάντηση με ξενοδόχους οι οποίοι παρουσίασαν στους Βουλευτές σχέδιο ίδρυσης Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου και επαγγελματιών του χώρου, με στόχο την εκμίσθωση και αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε. αλλά και την καλύτερη εκμετάλλευση και προβολή του μεγάλου πλεονεκτήματος της περιοχής, δηλαδή των Ιαματικών πηγών.
Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου