Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΔΕΥΑΚΑ: Άριστη η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Απάντηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. σε δημοσίευμα στο www.kimi-aliveri.gr


 Είδαν το φως της δημοσιότητας σχόλια, προερχόμενα από τους γνωστούς – άγνωστους κύκλους σχετικά με την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης.
      Σε απάντηση αυτών η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης   έχει να δηλώσει τα ακόλουθα:
•             Πραγματικά η λειτουργία του Βιολογικού αυτή την περίοδο έχει ανατεθεί σε έμπειρη ιδιωτική τεχνική εταιρεία η οποία έχει για το λόγο αυτό ταυτόχρονα εξασφαλίσει την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε εγκαταλείψει τον Βιολογικό στην τύχη του.
•             Η τεχνική εταιρεία έχει πραγματικά αναλάβει τον τεχνικό έλεγχο και την επίβλεψη της επιδιόρθωσης όλα εκείνων των τεχνικών προβλημάτων που είχε ο Βιολογικός όταν της παραδόθηκε (διαφυγή μέρους των εισερχομένων λυμάτων, χαλασμένες αντλίες, απουσία μικρών γερανών για την ανέλκυση και επιδιόρθωση του εξοπλισμού, απουσία πυροσβεστήρων κλπ). Η επιδιόρθωση όλων των τεχνικών προβλημάτων είναι σε εξέλιξη.
•   Η τεχνική εταιρεία πραγματοποιεί σε τακτική μηνιαία βάση μέτρηση όλων των φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών ποιότητας των εισερχομένων και των επεξεργασμένων λυμάτων τα οποία καταχωρεί σε βάση δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά αυτά πιστοποιούν την άριστη ποιότητα που επιτυγχάνει ο Βιολογικών αναφορικά με τα επεξεργασμένα λύματα. Σημειώνεται η ανυπαρξία τέτοιων μετρήσεων από το 2013 μέχρι το σημείο ανάληψης της λειτουργίας του Βιολογικού από την τεχνική εταιρεία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ!
•   Η άριστη λειτουργία του Βιολογικού πραγματοποιείται χωρίς να είναι αναγκαία η αφυδάτωση και απομάκρυνση λυματολάσπης λόγω της ποιότητας των εισερχομένων (ανεπεξέργαστων) λυμάτων. Απεναντίας, η λυματολάσπη (μικροοργανισμοί) είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού!
•   Ο Βιολογικός έχει μετατραπεί σήμερα με την ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης  και με τη συμβολή της τεχνικής εταιρείας σε μια επισκέψιμη μονάδα (μετά από σχετική συνεννόηση) για τον όποιο ενδιαφερόμενο, όπως για παράδειγμα από σχολεία, δημότες κλπ.
• Το σύστημα άρδευσης είναι σε άψογη κατάσταση καθώς μάλιστα χρησιμοποιείται καθημερινά για το πότισμα των φυτών του Βιολογικού.
                                                                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου