Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, άμισθος Συνεργάτης του Μπουραντά για το Ινστιτούτο Παπανικολάου

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης ορίστηκε από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά άμισθος συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία και ανάπτυξη των σκοπών του «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Ο Μανώλης Σκουλάκης θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Δημάρχου, ως Προέδρου του ιδρύματος, και των συναλλασσομένων με το ίδρυμα προς εξυπηρέτηση των σκοπών ίδρυσης και λειτουργίας του.
Ο πρώην Υπουργός  θα παρέχει εξειδικευμένες προτάσεις μέσα στον κύκλο των γνώσεών του και της επαγγελματικής εμπειρίας του και θα παρέχει συμβουλές στα ανωτέρω θέματα στον Δήμαρχο και στα εντεταλμένα εκ μέρους του δημοτικά όργανα.
"Οι υπηρεσίες του συνεργάτη παρέχονται αμισθί. Ο συνεργάτης δικαιούται αποζημίωσης μόνο για τα έξοδα που θα γίνονται στα πλαίσια της ανωτέρω εντολής, ιδίως δε έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης, βάσει νομίμων φορολογικών παραστατικών" αναφέρει στην Απόφασή του ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου.
Ο Υπουργός κ. Μανώλης Σκουλάκης ήταν εκείνος που επί της θητείας του το 1998 πρότεινε στον τότε Νομάρχη Θανάση Μπουραντά την ίδρυση του Ινστιτούτου στην Κύμη. Ο Θανάσης Μπουραντάς έχασε την Νομαρχία το 1998 και η υπόθεση δεν προχώρησε. 'Οταν επανεξελέγη το 2003 είχε την "φαεινή ιδέα" να παραπέμψει την πρόταση στον επίσης νεοκλεγέντα τότε Δήμαρχο Κύμης κ. Θωμά με όλα τα επόμενα αποτελέσματα για το κύρος και την διαχείριση του Ινστιτούτου Παπανικολάου. 
Φαίνεται ότι η υπόθεση του Ινστιτούτου Παπανικολάου μπαίνει πλέον σε σωστή βάση όμως έπρεπε να είναι για να τιμηθεί ο  μεγάλος  Κυμαίος επιστήμονας, η Κύμη και η Εύβοια. Ήδη έχουν γίνει πολύ σοβαρές ενέργειες και διαβουλεύσεις με τον νυν Υπουργό Υγείας κ. Κουρουπλή και η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια τόσο του Μανώλη Σκουλάκη όσο και άλλων συνεργατών αποτελεί εγγύηση για να γίνει το Ινστιτούτο Παπανικολάου αυτό που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου