Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2014 ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το παζάρι του Αυλωναρίου και φέτος, μετά ένα σαββατοκύριακο κοσμοσυρροής  προχωρά προς το τέλος του αφού από αύριο το βράδυ και κυρίως την Τρίτη το πρωί οι έμποροι θα αφήσουν το καλύτερο παζάρι της Εύβοιας για να πάνε αλλού, οι περισσότεροι ετοιμάζονται για την Ναύπακτο.
Οι του Δήμου ερίζουν για το πότε ήταν καλύτερο το παζάρι, χάνοντας έτσι την ουσία. Το παζάρι του Αυλωναρίου έχει μία κοινωνική δυναμική και πολιτισμική εμβέλεια που υπερβαίνει το εμπορικό γεγονός και με λίγη προσοχή στην οργάνωση λειτουργεί σε μία παλιά πλην όμως σίγουρη τροχιά. Εδώ και πολλά χρόνια έχει βρει τον ρυθμό του γιαυτό δεν χρειάζεται άκαιρες ή άσκοπες αλλαγές. Για τον Δήμο έχει σημασία ασφαλώς και το οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτό, παρά την κρίση, δεν μπορεί να απέχει πολύ από την οροφή των 200.000 ευρώ η οποία πρέπει να είναι σταθερή επιδίωξη. Για να το πετύχει δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από μεθοδικότητα και επιμονή.
Κάθε φορά που αλλάζει η δημοτική αρχή οι διάφορες φυλές ή συντεχνίες επιδιώκουν να ανακτήσουν χώρο. Είναι φρόνιμο να μην αλλάζουν οι ισορροπίες παρά μόνο εξελισσόμενες στον χρόνο. Ακούμε διάφορα για Σωματεία που επιδιώκουν προνομιακή μεταχείριση και  εκπτώσεις. Καλά είναι να κάτσουν στα αυγά τους. Για όσους δε θεωρούν ότι η εμπειρία από άλλα παζάρια άλλων δήμων τους είναι αρκετή για να έχουν άποψη καλό είναι να συγκρατηθούν. Το παζάρι του Αυλωναρίου έχει δικούς του κανόνες και η διαταραχή τους θα το χαλάσει. Οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί (Δ.Ε. Αυλώνος)  τα κατάφεραν καλά. Να συνεχίσουν έτσι και οι επ΄έξω ας αρκεστούν στις γουρουνοπούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου