Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΩΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  για το Δήμο  Κύμης – Αλιβερίου                        2/2/2014

Άρωμα νίκης στην  κοπή της  βασιλόπιτας     Πάνω από 1.200 άτομα στελέχη και φίλοι του συνδυασμού   «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» διατράνωσαν την στήριξή τους στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά  και τους συνεργάτες του Ανακοινώθηκαν 30 νέα στελέχη που προσχώρησαν από την αντιπολίτευση στους Νέους Ορίζοντες.

Εντυπωσιακή σε πλήθος και σε παλμό και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «ΛΑΜΠΟΥΣΑ» στο Νεοχώρι.
Περισσότεροι από 1.200 πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του κέντρου, που αποδείχτηκε πολύ μικρή προκειμένου να χωρέσει όλους τους φίλους του συνδυασμού, οι οποίοι πήγαν να διατρανώσουν την στήριξή τους στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και τους συνεργάτες του αλλά και να δώσουν το μήνυμα της μεγάλης νίκης στις εκλογές του Μαΐου.
Φανερά συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους, τονίζοντας στην έναρξη της ομιλίας του:

 
«Η σημερινή σας παρουσία, κόντρα στον άσχημο καιρό, σηματοδοτεί τη μεγάλη νίκη στις εκλογές που έρχονται. Μια νίκη η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε  στο νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, πριν από 3 χρόνια, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση που βρήκε όταν ανέλαβε το Δήμο, λέγοντας: «Την δεύτερη ημέρα που πήγα στο γραφείο μου, βρήκα κατασχετήρια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Και όμως καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι.
Νοικοκυρέψαμε το δήμο με σωστή οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Εισπράττοντας τα οφειλόμενα επι σειρά ετών Δημοτικά τέλη από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δίχως να κάνουμε αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη για τους πολίτες. Και όλα αυτά έγιναν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν η τακτική επιχορήγηση προς τους Δήμους μειώθηκε κατά 60% και η ΣΑΤΑ (χρηματοδότηση για έργα) κατά 80%».
 
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι η Δημοτική αρχή τόλμησε να το αγγίξει, έχοντας να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο σε αυτό τον τομέα. Ειδικότερα, έκλεισαν οι χωματερές και έγινε η αποκατάσταση του τοπίου σε Ζάρακες, Κόσκινα, Κριεζά και Βέλος, καθώς λειτουργούσαν σε βάρος του περιβάλλοντος και των πολιτών. Εξασφαλίστηκαν χρήματα για το κλείσιμο και την αποκατάσταση  των χωματερών σε Κύμη και Αλιβέρι (που σηκώνουν  πλέον το βάρος της διάθεσης των απορριμμάτων σήμερα), όπως επίσης  και οι χωματερές στο Νεοχώρι και το Μετόχι. Παράλληλα, ο Δήμος εφάρμοσε πρόγραμμα ανακύκλωσης στο κεντρικό τμήμα από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη, το οποίο θα επεκταθεί σύντομα σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, ενώ εξασφαλίστηκαν και 7 εκ ευρώ για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης.
Σε αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, ξεκαθάρισε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν πρέπει να πέσει, σε καμία περίπτωση, στα χέρια ιδιώτη, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τον λυσσαλέο πόλεμο προς την δημοτική αρχή όσον αφορά το χώρο για την εγκατάσταση του εργοστασίου κομποστοποίησης, η οποία συνοδεύτηκε και από απουσία της παραμικρής πρότασης για την εξεύρεση χώρου.
 
Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου και στην προσπάθεια που έγινε προκειμένου να παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο Δήμo, μια προσπάθεια που σε πολύ μεγάλο βαθμό είχε αποτέλεσμα.
Ο κος Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε και στην πρόοδο που σημειώθηκε στους τομείς του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, καθώς βελτιώθηκαν και συντηρήθηκαν όλες οι αθλητικές υποδομές, δημιουργήθηκαν 7 νέα γήπεδα 5Χ5 σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, εξασφαλίστηκαν χρήματα για την ολοκλήρωση του Κλειστού στο Αλιβέρι, το οποίο καρκινοβατούσε, ενώ ο Δήμος βρίσκεται κοντά σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους, βοηθώντας και οικονομικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ίδρυση των ΚΑΠΗ (από 3 έγιναν 8) αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις στα σχολεία και να λειτουργούν αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε να αναπτύξει ισομερώς όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, εκτελώντας έργα τα οποία ήταν αναγκαία, αναφέροντας μια σειρά έργων τα οποία, είτε ολοκληρώθηκαν, είτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν σύντομα:
«Εμείς βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες, στις χαρές και τις λύπες  και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι ερχόμαστε κοντά τους μόνο στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά το Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, τονίζοντας παράλληλα, ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για όλους, ενώ ο ίδιος έχει έναν αριθμό τηλεφώνου εδώ και 12 χρόνια, τον οποίο γνωρίζουν όλοι.
Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, κατηγόρησε τα στελέχη της ότι επιδίδονται συνεχώς σε λάσπη, ψέματα και συκοφαντίες. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη έχουν καταδικαστεί σε 17 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς ούτε αυτή η οδός της αθλιότητας δεν έχει για εκείνους αποτέλεσμα.
«Ευαγγελίζονται την δημοκρατία και υποστήριζαν ότι εξέλεξαν δημοκρατικό τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου τους, ωστόσο, σε 4 ημέρες τον καθαίρεσαν και έβαλαν άλλον. Έτσι απέδειξαν πόσο δημοκράτες είναι» είπε χαρακτηριστικά ο κος Δημήτρης Θωμάς  και συμπλήρωσε: «Με Μεσσίες  και εμφανίσεις στα τηλεπαράθυρα δεν λύνονται τα προβλήματα του Δήμου.
Χρειάζεται δουλειά, γνώση των προβλημάτων και διάθεση για την επίλυσή τους, υποστηρίζοντας πως τώρα κάποιοι υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν τον τόπο με τις δήθεν γνωριμίες τους, όμως, εδώ και 3,5 χρόνια δεν προσφέρθηκαν ποτέ να βοηθήσουν τον τόπο τους με τις γνωριμίες που υποτίθεται ότι διαθέτουν.»
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι έχουν  ενδιαφέρον και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας να συμπορευτεί μαζί μας.

Για να αγωνιστούμε μαζί και να δουλέψουμε σκληρά.
Επιδιώκοντας συνεχώς  τη συμμετοχή όλων των πολιτών στα δρώμενα.
Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε έναν  Δήμο, ο οποίος θα μπορεί να ανταποκρίνεται όσο περισσότερο γίνεται στις σημερινές ανάγκες των κατοίκων του.  Ο οποίος θα δημιουργεί  κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. 
Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθημερινά, η διαρκής στήριξή και ενθάρρυνσή σας, θα συνεχίσουν να μας  βοηθούν ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.
Όλους εμάς μας ενώνουν μερικά βασικά πράγματα:
η αγωνία μας  για το σήμερα.
η ελπίδα μας  για το αύριο.
η αγάπη μας για τον τόπο μας.
η αγωνία μας  για το μέλλον των παιδιών μας.
οι κοινές μας ρίζες.
Και συνεχίζουμε το ταξίδι μας!!
Το καράβι των  ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ λύνει τους κάβους κι ανοίγει πανιά.
Αφήνει πίσω στραβά και παράλογα.
Σηκώνει άγκυρα για μακριά!!
Το καράβι των  ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ σηκώνει άγκυρα και βάζει πλώρη για την νέα δημοτική θητεία 2014- 2019!  
Σ αυτό το ταξίδι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα θέσεις κενές!!!
Γιατί όλοι εμείς,  το πλήρωμα των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, ξέρουμε χρόνια τώρα ότι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε!
Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συγκλονιστική σας παρουσία.
Ως ελάχιστο αντίδωρο σας χαρίζουμε ένα γλαστράκι.
Φυτέψτε το σήμερα σε μια γλάστρα στο σπίτι σας ή στον κήπο σας.  
Τον Μάιο μαζί με την νέα νίκη των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ θα ανθίσει και αυτό!

Καλή Χρονιά!       Καλό αγώνα!        Με τη νίκη!»

Μάλιστα, πριν την κοπή της βασιλόπιτας, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τα ονόματα 30 στελεχών από   συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι εντάχθηκαν στους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου