Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ"


Τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο περί μη οικειοθελούς παραίτησης Αντιδημάρχου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι σοβαρά εφόσον είναι αληθινά αλλά δεν αποτελούν ούτε την κορυφή του παγόβουνου ούτε την ανακάλυψη της Αμερικής.
Ο Δήμαρχος όπως έχει δικαίωμα να διορίσει όποιον θέλει Αντιδήμαρχο έτσι μπορεί να  τον εξαναγκάσει σε παραίτηση ή να το ανακαλέσει με αιτιολογημένη απόφασή του. Σε κάποιες ακραίες, έκνομες ηθικά και θεσμικά περιπτώσεις, παίρνει και τις παραιτήσεις ευθύς με τον διορισμό και τις κρατά στο συρτάρι του. Εάν ο ρέκτης Αντιδήμαρχος  υπογράψει εν λευκώ μετά δεν πρέπει να ζητά ρέστα.
Αν δεν θέλει συνεργάτη του κάποιον Αντιδήμαρχο δικαίωμά του αλλά και υποχρέωση είναι να τον αντικαταστήσει, να ορίσει άλλον ή να ασκήσει ο ίδιος τις αρμοδιότητες.
Έχει παραγίνει  το κακό με τους Αντιδημάρχους. Ελέω Δημάρχου γίνονται κάτι από το πουθενά. Οι περισσότεροι μπορεί βέβαια να βγάζουν δουλειά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσουν και μπαϊράκι. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν οι παρατάξεις θεμελιώνονται στο συμφέρον, στην συναλλαγή, στον δεσποτισμό και την μετριότητα ως οροφή. Οι δημοκρατικές συμμετοχικές παρατάξεις και κυρίως ο Δήμαρχος με δημοκρατική συνείδηση δεν έχει τέτοια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου