Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΤΕ


Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία άποψη που διοχετεύεται από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου περί της προσπάθειας κύκλων της αντιπολίτευσης να σταματήσουν έργα για να μην φανεί η Δημοτική Αρχή. Και εάν ακόμη είναι έτσι προς τι η αντίδρασή της. Στη δημοκρατία ο καθένας κάνει την δουλειά του και ο λαός κρίνει και όταν έρθει η ώρα και καθημερινά. Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και στα ολοκληρωτικά μυαλά δεν έχει χώρο η άλλη άποψη ούτε και η αντιπολίτευση για την οποία η κρίση περί καλής ή κακής ανήκει αποκλειστικά στους ψηφοφόρους της  και σε κανέναν άλλον.
Ως προς την ουσία. Ο καθείς έχει δικαίωμα να προστατεύει το περιβάλλον και να αναφέρει τις προσβολές σε αυτό, τις αυθαιρεσίες κ.ο.κ. στις αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας. Το να απευθύνεται ο πολίτης ή ακόμη περισσότερο ο πρόεδρος ενός χωριού στις Αρχές για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον είναι πράξη επαινετή. Το να κρύβονται οι παρανομίες στο όνομα της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων είναι κατάλοιπο της λαϊκιστικής λαίλαπας που κατέστρεψε την χώρα. Γιαυτό καλό θα κάνουν οι «Εξουσίες» να μην καρφώνονται τόσο εύκολα.
Το εξίσου ουσιαστικό. Σε ένα έργο που έχει πολύ μικρή έκπτωση ενώ ταυτόχρονα έχει δυσανάλογο με το αντικείμενο προϋπολογισμό είναι προκλητικό να καταληστεύεται το περιβάλλον με την παράνομη δήθεν διάνοιξη ρέματος ενώ ουσιαστικά είναι συγκέντρωση και χρήση κλεμμένου χώματος όταν η μελέτη έχει προφανώς συμπεριλάβει και το κόστος των αδρανών υλικών με τα οποία θα γίνει η αποκατάσταση. Δηλαδή ούτε καλή έκπτωση δίνουμε, η οποία εν προκειμένω έπρεπε να υπερβεί το 40% δεδομένης της προϋπάρχουσας κατάστασης στην χωματερή, και κερδίζουμε επιπλέον από τα τσάμπα υλικά. Κάτι ανάλογο με τις παράνομες αμμοληψίες στον Μανικιάτη.

Μετά από όλα αυτά ας αναλογιστούν και τις ευθύνες τους όσοι για δύο και πάνω χρόνια απλώς κλωσούσαν τα αυγά τους. Και άφησαν τους επιτήδειους να θησαυρίζουν – εν μέσω κρίσης- από τον βιασμό του περιβάλλοντος και την εργολαβία του δήθεν δημοσίου συμφέροντος. 
Ξυπνήστε και γκρεμίστε, ο μόνος δρόμος για να κτίσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου