Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΕΝΗ ΚΑΡΑΒΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από: ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ
Η αιρετή εκπρόσωπος ΠΥΣΠΕ κ. Μένη Καραβά,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για τη συνδικαλιστική συμπεριφορά των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών της περιφέρειας της Κύμης.
Όλοι γνωρίζετε ότι μετά τις 20 του Μάη και μέχρι τις 15 του Ιούνη πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σε όλους τους συλλόγους της χώρας συνελεύσεις και εκλογές αντιπροσώπων για τη Διδασκαλική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε. σε εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις παραβρίσκονται οι αιρετοί εκπρόσωποι των ΠΥΣΠΕ για ενημέρωση.
Στη συνέλευση του συλλόγου της Κύμης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-05-2013, παρόλο που δεν κλήθηκαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΠΥΣΠΕ, θεώρησα σκόπιμο να παραβρεθώ νόμιμα (με άδεια από την υπηρεσία) για να ενημερώσω τους συναδέλφους της περιοχής για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας, όπως αξιολόγηση, νέες πειθαρχικές διατάξεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και φυσικά τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που είχε αναρτήσει το Δ.Σ. του συλλόγου δε συμπεριλαμβανόταν η ενημέρωση από τους αιρετούς. Μίλησα με μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωματικό αιρετό και μου απήντησε ότι δεν το ήξεραν. Περίμενα, λοιπόν υπομονετικά να διορθωθεί το λάθος και να μου δώσουν το λόγο.
Ο λόγος μου δόθηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος της συνέλευσης και αφού πρώτα ανακοίνωσα σε όλους τους συναδέλφους ότι ήταν συνδικαλιστικό ατόπημα η άρνησή τους να μιλήσω.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Τη συγκεκριμένη στιγμή που ο κλάδος μας αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, μόνο φίμωση δε χρειάζεται.  Εξάλλου, πριν τις τελευταίες εκλογές αιρετών κάποιοι είχαν σλόγκαν: εκλέγω αιρετούς ‘για να βλέπω’ ‘να μιλάω’ ‘να ακούω’ και να ενημερώνω, όχι να φιμώνω τον αιρετό που ενημερώνει υπεύθυνα πάνω σε φλέγοντα ζητήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου