Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ"




Στην πλατεία του Άγιου Ιωάννη Αλιβερίου, σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του χωριού με θέμα την κατασκευή εργοστασίου σκουπιδιών στον όμορο οικισμό των Παραμεριτών.
Μετά από διαλογική, δημόσια συζήτηση, απόντος του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου ή άλλου εκπροσώπου του Δήμου παρόλο που γνώριζαν για τη σύγκληση της λαϊκής συνέλευσης, και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι τοποθετήσεις των οργάνων του χωριού (Τ.Σ., Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλητικό Σωματείο, Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Αγροτικός Συνεταιρισμός) ακολούθησε ψηφοφορία με ανάταση των χεριών και α π ο φ α σ ί σ τ η κ ε με συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 95% επί των παρόντων ότι είμαστε Κ Α Τ Α της κατασκευής του εργοστασίου σκουπιδιών στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Αγίου Ιωάννη, Αγίου Λουκά, Παρθενίου, Παραμεριτών, Τραχηλίου και Αγίου Γεωργίου για τους παρακάτω λόγους:
1)      Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα από τη Δημοτική Αρχή δεν έχει γίνει με διαφάνεια και υπάρχει ελλιπής ενημέρωση για την εύρεση και την απόκτηση του χώρου καθώς και για τη λειτουργία του εργοστασίου.
2)      Το γεγονός ότι το εργοστάσιο αυτό θα είναι το μοναδικό στην Εύβοια μας προκαλεί ανησυχία διότι οι Άλλοι Δήμοι που διαθέτουν ΧΥΤΑ θα αναγκαστούν μέσω σταθμών μεταφόρτωσης να φέρουν τα σκουπίδια τους στην περιοχή μας και να καταλήξουμε να γίνουμε ο σκουπιδότοπος όλης της Νοτιοκεντρικής Εύβοιας και όχι μόνο.
3)      Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις κρατικές υπηρεσίες εν γενεί, λόγω ανυπαρξίας ελέγχων και πλημμελούς εφαρμογής των νόμων, μας προκαλεί τρόμο, ανησυχία και εντονότατο προβληματισμό για την ομαλή, ασφαλή και μη επιβλαβή λειτουργία του εργοστασίου.
4)      Η εμμονή του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου να θεωρεί ως μοναδικό κ ε ν τρ ο βα ρι κ ό σημείο!!! Του Δήμου τις Παραμερίτες, καθιστά τους Δημότες καχύποπτους καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι είναι στο Βορειοδυτικό άκρο του Δήμου. Εκτιμούμε ότι ο Δήμαρχος δεν τολμά να κατασκευάσει το εργοστάσιο σε ένα πραγματικά κεντροβαρικό σημείο όπως το Αυλωνάρι, τα Κριεζά ή το Αλιβέρι και απορούμε γιατί αφού ο ίδιος το θεωρεί Εργοστάσιο μπιμπελό με χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Δ η λ ώ ν ο υ μ ε έτοιμοι για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατεύσουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
1.       Καλκούνης Δημήτριος (Πρόεδρος Τ.Σ.)
2.       Μπαϊρακτάρης Παναγιώτης (μέλος Τ.Σ.)
3.       Κατσιμεντές Αντώνιος
4.       Πάττας Αναστάσιος
5.       Δημητρίου Αναστάσιος του Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου