Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΥΛΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ



Η κ. Σούλα Χονδρονικόλα, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση οδηγεί  στην πλήρη  εξαθλίωση τους πολύτεκνους της χώρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξεχνά ότι η πολύτεκνη οικογένεια είναι εκείνη που στηρίζει το έθνος και αυξάνει τον πληθυσμό ,ξεχνά τον κατήφορο της υπογεννητικότητας, μάλλον δεν γνωρίζει καν τους δείκτες μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας , στα σχολεία της χώρας μας είναι λιγότερα τα Ελληνόπουλα.
Η κυβέρνηση επιβάλλει χαράτσια και αβάσταχτη φορολογία, βάζει εισοδηματικά όρια. Στα αυθαίρετα καμία αλλαγή ή στο χαράτσι της ΔΕΗ για τους πολυτέκνους ( ίδιο εισόδημα είτε έχεις 4 παιδιά είτε έχεις 14 παιδιά !)……..
Κατήργησαν ακόμη και μέτρα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση, όπως οι μετεγγραφές των παιδιών μας  (παρότι  καταργήθηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου….οι πολύτεκνοι συνεχίζουν να τιμωρούνται), με σκοπό να καταδικάζουν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών να μείνουν αμόρφωτα,  τους διορισμούς των πολυτέκνων  Εκπ/κών….Οι θέσεις στις φοιτητικές. Εστίες ελάχιστες .
Έρχεται και η χαριστική βολή στο επίδομα της πολύτεκνης μητέρας , που για τις περισσότερες μητέρες είναι το μοναδικό τους χαρτζιλίκι μιας και δεν μπορούν να εργαστούν για να αναθρέφουν τα παιδιά τους . Στην μητέρα που με τις τόσες στερήσεις και θυσίες μεγαλώνει τα παιδιά της . στην μητέρα που με την αναγκαστική υπερκατανάλωση σε όλα τα είδη προσφέρει περισσότερο ΦΠΑ στο κράτος από αυτούς που έχουν ένα και δύο παιδιά . Αντί η κάθε κυβέρνηση να γονατίζει στην πολύτεκνη μητέρα και να εναποθέτει κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη ( γιορτή μητέρας)  φόρο τιμής, κοιτάει να της κόψει τα 44 € που παίρνει τον μήνα (ούτε το ένα παπούτσι του παιδιού της δεν φτάνει να πάρει όχι ένα ζευγάρι )
Ο νέος Πρωθυπουργός κ.κ. Σαμαράς ξέχασε αυτά που είχε πει ………                                            ----
Α. Σαμαράς στη Βουλή(22-12-2010): «…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει…»


Και η σημερινή Κυβέρνηση ακολουθώντας την ίδια τακτική των προκατόχων της,  αφού προεκλογικά είχε ως σημαία τα επιδόματα και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας στην συνέχεια απώλεσε τη μνήμη της , απεμπόλησε τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και μεθοδεύει την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας  σύνταξης ή τη θέσπιση των κατωτάτων εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργησή τους.
Κι αυτό πράττει, τη στιγμή κατά την οποία γνωρίζει πως το Σ.τ. Ε με αποφάσεις της ολομέλειας του αποφάνθηκε πως :
             Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων είναι αντισυνταγματική και
             Τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν αποτελούν κοινωνικά ή προνοιακά επιδόματα , αλλά εντάσσονται στη δημογραφική πολιτική και έχουν το χαρακτήρα κινήτρου για την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά, ενόψει του οξυτάτου δημογραφικού προβλήματος που απειλεί άμεσα την χώρα μας,

Ζητούμε να καταψηφίσουν την περικοπή των επιδομάτων (44,00 € μηνιαίως )     και της ισόβιας σύνταξης (102,00 € μηνιαίως )  της πολύτεκνης μητέρας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΥΜΗΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου