Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕΝ" ΣΤΗΝ ΟΚΤΩΝΙΑ



Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου μεταξύ των πολλών θεμάτων ήταν και το θέμα της παραχώρησης αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Οκτωνιάς στον Σύλλογο Νέων Οκτωνιάς. Το θέμα αναβλήθηκε πλην όμως ο Σύλλογος Νέων είχε ήδη τοποθετήσει την ταμπέλα του στο Σχολείο. Συνεπώς η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ερχόταν εκ των υστέρων να καλύψει το Ο.Κ. του Δημάρχου και ίσως του τοπικού προέδρου.
Έως εδώ δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά μεμπτά ζητήματα. Τέτοια κτίρια υπάρχουν σε πολλά χωριά και δίνονται στους Συλλόγους.
Έλα όμως που το Σχολείο της Οκτωνιάς λειτουργεί και στις αίθουσές του καθημερινά διδάσκονται στα λιγοστά παιδιά του χωριού. Θεωρείται μάλιστα απομακρυσμένο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Η τοποθέτηση της ταμπέλας προξένησε εντύπωση αλλά και αγανάκτηση στους γονείς και προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς γιατί ούτε ρωτήθηκε κανείς αλλά όπως φαίνεται ούτε έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει δοθεί. Όλα αυτά έπρεπε να είχαν προηγηθεί και μετά να αποφασίσει το Συμβούλιο και να μπει η ταμπέλα.
Μάλιστα σχολιάζεται στο χωριό ότι τέτοιες ενέργειες θυμίζουν άλλες εποχές, τα χρόνια του «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Ίσως κάποιοι παρεξήγησαν τα αποτελέσματα των εκλογών του Μάη στις οποίες η Χρυσή Αυγή πρώτευσε στην Οκτωνιά.
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πρέπει να λάβουν αμέσως θέση και κυρίως να ακούσουν τους δασκάλους και τον Σύλλογο Γονέων της Οκτωνιάς. Κυρίως δε να βάλλουν στην θέση τους τους «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν», και στον Δήμο και στην Οκτωνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου