Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ


Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ίσως κατέχει μία μάλλον ευκαταφρόνητη πρωτιά. Είναι ο Δήμος στον οποίος λαμβάνονται οι περισσότερες αποφάσεις χωρίς να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή δια περιφοράς. Το άκρον άωτο της δια περιφοράς λήψης των αποφάσεων είναι η εκλογή αντιπροσώπων στον Σύνδεσμο της Νότιας Εύβοιας για τα Απορρίμματα. Με το δήθεν λογικό επιχείρημα ότι έπρεπε δια νόμου να  αποφασίσουν έως την 4η Μαρτίου 2012, κλήθηκαν να αποφασίσουν δια περιφοράς μετά αυτή την ημερομηνία. Για την προθεσμία αυτή είχε βουήξει ο τόπος αλλά μόνο στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου την πληροφορήθηκαν κατόπιν εορτής. Και αντί να  συνεδριάσουν έστω και ως κατεπείγον προκειμένου να τηρήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισαν – λέει- διά περιφοράς. Μάλλον ψήφισαν και δια περιφοράς. Έτσι η επιλογή του ενός εκπροσώπου της μειοψηφίας έγινε – άκουσον !!! άκουσον !!! στην δεύτερη ψηφοφορία όπου  επελέγη ο υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Κούκη με τη συναίνεση του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται βιώνουν την συγκυβέρνηση έως το μεδούλι. Ο εμπειρότερος των υποψηφίων κ. Μπενάκης έμεινε αναπληρωματικός.
Μάθημα πρώτο: Η εκπροσώπηση της μειοψηφίας ήταν δικαίωμά της και όφειλε να το ασκήσει σοβαρά. Δηλαδή να μην δεχθεί την διακωμώδηση της διαδικασίας
Μάθημα δεύτερον: Η επιδίωξη της δημοτικής αρχής ήταν να πετύχει την διακωμώδηση της μειοψηφίας αφού δεν μπόρεσε να πετύχει την οριστική εξαφάνισή της.
Μάλλον όμως πρόκειται για ανεπίδεκτους μαθήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου