Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ «ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ» Η ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»



Δυναμική η παρουσία των κατοίκων της Nότιας Καρυστίας στο Δασαρχείο Χαλκίδας και στην Περιφέρεια Στερεάς χθες το πρωί στην Χαλκίδα.
Από αυθεντικό ρεπορτάζ τo KARYSTIAPRESS αντιγράφουμε:
"Όλοι οι κάτοικοι, που ανάμεσά τους ήταν και η Αντιδήμαρχος Καρύστου, Μαρία Κιούκη  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιάννης Ρουκλιώτης, Γιώργος Σαραβάνος και Πολυχρόνης Πολυχρονίου, έκαναν ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους και προς το Δασαρχείο και στον Αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα μπει ούτε μία ανεμογεννήτρια, αν προηγουμένως δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό και ο χαρακτηρισμός των εκτάσεων τους.
Έδωσαν και στον κ. Μπουραντά και στην κ. Τσιμίδου να καταλάβουν ότι η Νότια Καρυστία δεν ανήκει στον κανέναν και δεν είναι η ζούγκλα του Αμαζόνιου. Έχει επώνυμους ιδιοκτήτες με συμβόλαια από το 1860 και δεν κατοικείται από τον Ταρζάν και την Τζέιν, αλλά από ανθρώπους που οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους μοχθούν  γι αυτήν την γη και ζουν από αυτήν.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό έχει αποδέκτες και τις εταιρείες αιολικής ενέργειας, που αφενός στην προσπάθεια τους να επιβληθούν η μία στην άλλη δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό κλίμα που δεν ευνοεί τη λύση του προβλήματος και αφετέρου με σύμμαχό τους το κράτος, που αυτοανακηρύσσεται ιδιοκτήτης, πλουτίζουν σε βάρος της περιοχής  και τον ανθρώπων της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου