Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ: ΑΝΙΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣ ΚΟΨΙΜΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΚΥΜΗ)


Στην αρχαία Ελλάδα οι βελανιδιές ήταν ιερές. Στην σύγχρονη είναι μόνο ξύλα για το τζάκι (ή ότι άλλο τέλος πάντων). Και για εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας της Κύμης δυστυχώς δεν έχουν καμιά σχέση με τον Κόσμο, που φτιάχτηκε "καλώς λίαν" και ο άνθρωπος είναι ο λειτουργός του. Ξεχνούν δυστυχώς οι εκπρόσωποι της επισήμου εκκλησίας ότι ακόμη και στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος είχε εκδοθεί εγκύκλιος της εκκλησίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Αντί λοιπόν των προηγουμένων είχαμε πρόσφατα το εγκληματικό κόψιμο των 2 από τα 3 κλαδιά της βελανιδιάς δίπλα στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου (στο δρόμο για το Μοναστήρι). Χωρίς λόγο και αιτία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της περιοχής μας. Κόντρα στον νόμο, κόντρα στο σεβασμό στη Φύση, κόντρα σε ότι είναι ιερό  ... το θέμα παρακολουθεί ο ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ και ήδη  υπάρχουν εξελίξεις.
Και το  ίδιο ισχύει για την συνεχή και ασύδοτη λαθροϋλοτομία σε όλη την περιοχή. Πρέπει να ειπωθεί ότι για τα γεγονότα αυτά η διεύθυνση του Δασαρχείου Αλιβερίου - Κύμης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου