Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΧΥΤΥ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑ.



Συνάντηση είχαν προχτές Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα μέλη του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποριμμάτων νότιας Εύβοιας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Η συζήτησε εστιάστηκε στην άμεση ανάγκη υλοποίησης των Σ.Μ.Α. (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) που απ' ότι ειπώθηκε θα γίνει ένας στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου και ένας στο δήμο Καρύστου, ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν διαδικασίες για την εγκατάσταση κινητής μονάδας διαχείρισης που όπως λένε θα εγκατασταθεί στο χώρο που θα γίνει το ΧΥΤΥ.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου γεγονός που πυροδότησε τις φήμες ότι ο ΧΥΤΥ θα είναι εντός του Δήμου Καρύστου. Η πιθανότητα ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου  έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και έχει ωριμάσει μελέτες αποκατάστασης ενώ ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει μείνει πολύ πίσω. Το να είναι κανείς καθυστερημένος σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βγει και ωφελημένος και να απαλλαγεί  από το βάρος ενός ΧΥΤΑ.
Επίσης όπως προκύπτει από την είδηση που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα Blogs  ενώ δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ανέλαβε την προεδρία του Συνδέσμου. Οι άλλες θέσεις δεν ανακοινώθηκαν. Επειδή ο Δήμαρχος Κύμης ότι αναλαμβάνει το φέρνει σε πέρας είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες ο ΧΥΤΥ της Νότιας Εύβοιας θα είναι πραγματικότητα. Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου