Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η Μ.Π.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Φωτογραφία παρόμοιας μονάδας στην περιοχή της Θεσσαλίας
Στις 3 Ιουλίου 2014, ηµέρα Πέµπτη  η Επιτροπής Περιβάλλοντος  και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταξύ των άλλων ενέκρινε την ΜΠΕ και άναψε το πράσινο φως για Μονάδα Παραγωγής Βιοαερίου και  ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιοαερίου της Εταιρίας Trading Energy στη θέση Βάγια του Αγίου Λουκά Αλιβερίου. Συγκεκριμένα στα Πρακτικά της Επιτροπής αναφέρεται ότι:
«ΘΕΜΑ 14ο: Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης λαµβάνοντας υπ΄  όψη την εισήγηση του Προϊσταµένου της ∆/νσης Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασµού κου. Αντώνη Τερζή, καθώς και το µε αριθµ. πρωτ:  1227/ 63601/ 04-04-2014 έγγραφο της ∆/νσης ∆ασών Ν. Ευβοίας, τα  οποία αποτελούν αναπόσπαστο τµήµα του παρόντος πρακτικού µετά  από διαλογική συζήτηση αποφασίζει  κατά πλειοψηφία   µε 5 ψήφους υπέρ και 1 κατά (της κας Ντούρου) την έγκριση της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) δραστηριότητας  Περιβαλλοντική αδειοδότηση µονάδας παραγωγής βιοαερίου µε  αναερόβια χώνεψη και ηλεκτρικής ενέργειας µε καύση βιοαερίου ισχύος  250 ΚWe , της Trading Energy στη θέση ΄΄ ΒΑΓΙΑ΄΄, ∆. Κύµης – Αλιβερίου,  Π.Ε. Ευβοίας , σύµφωνα µε την εισήγησης της υπηρεσίας και τους  πρόσθετους όρους του κου Στουπή που υιοθέτησε η επιτροπή α) να  ληφθούν µέτρα για τις εναποθετούµενες πρώτες ύλες όσον αφορά  τυχών αστοχίες από τις βροχοπτώσεις και πιθανή πληµµύρα του  παρακείµενου χειµάρου, β) το ύψος της καµινάδας καύσης να  υπερβαίνει το ύψος κατά τις ισοϋψείς των παρακείµενων οικιών
 Μειοψήφησε η κα Ντούρου δηλώνοντας ότι: η αρνητική ψήφος δηλώνει  την πλήρη αντίθεσή της για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούληµα της  ενέργειας σε µεγάλους επιχειρηµατικούς οµίλους ενώ γίνονται  δυσβάσταχτα τα τιµολόγια της ∆ΕΗ για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθµό 101»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου