Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ; Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Έχουμε ξαναγράψει για την ασυδοσία των Εταιριών Ιχθυοκαλλιέργειας στην Περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού και ιδίως στην θαλάσσια περιοχή που ανήκει  στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, μία κατεξοχή Επιτροπή συναλλαγής και υποταγής στα συμφέροντα των ασύδοτων επιχειρήσεων εγκρίνει αφειδώς την μετεγκατάσταση Μονάδων και την ανάπτυξή τους στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου παράλληλα η Δημοτική Αρχή σφύριζε αδιάφορα κάνοντας τα στραβά μάτια και εισπράττοντας χορηγίες οι οποίες κατευθύνθηκαν σε άγνωστες κατευθύνσεις. Καμία πρόνοια, καμία αντίσταση. Τώρα δήθεν διαμαρτύρονται, εκ του ασφαλούς αφού δεν υπάρχει λόγος να τους δώσουν νέες χορηγίες. Αντίστοιχη ευθύνη φέρουν και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Εύβοια όπου εξάλλου είναι γνωστή η εύνοια προσώπων της Περιφερειακής Αρχής προς τους ασύδοτους Ιχθυοκαλλιεργητές και γενικά σε ότι αφορά την ασύδοτη Αλιεία λόγω και του πρότερου επαγγελματικού βίου.
Άξια σχολιασμού είναι και η στάση υποτίθεται πολιτικών τους αντιπάλων που σε αυτές τις υποθέσεις σιγοντάρουν έστω και με υποσημειώσεις για λόγους προφανώς ξεκαρφώματος. «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει».
Ούτε από την νέα Δημοτική Αρχή περιμένουμε κάτι θεαματικά διαφορετικό. Μακάρι να  επιβάλλουν τάξη, εάν το κάνουν θα τους επικροτήσουμε. Τουλάχιστον όμως αυτοί εάν στηρίζουν τους ασύδοτους Ιχθυοκαλλιεργητές θα το κάνουν ανοικτά και όχι με πρακτικές υπόγειας συναλλαγής.
Επειδή τους έχουμε πάρει όλους χαμπάρι καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν όλοι και να επιβάλλουν τον δημοτικό χωροταξικό σχεδιασμό στην Ιχθυοκαλλιέργεια αφού προηγουμένως προσδιορίσουν την φέρουσα ικανότητα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου