Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Λάλησε το αϊδόνι!!!

Μετά από πολλές ημέρες απουσίας άθελα ή παρορμητικά επανήλθαμε στην επικαιρότητα. Και πέσαμε πάνω σε γεγονότα. Τόσο σημαντικά αλλά και τόσο αδιάφορα που μάλλον ενθαρρύνουν την επίμονη απουσία μας.
Ο Μπελιάς ανεξαρτητοποιήθηκε. Γύρω από αυτό θα γράφονται ήδη αρκετά και θα ειπωθούν περισσότερα στην πλατεία. Ο μικρόκοσμος που πλάθει σενάρια και μεγενθύνει τα ασήμαντα. Τώρα θυμήθηκαν τον Μπελιά κάποιοι και κάποιοι άλλοι τον ξέχασαν. Αφήστε τον άνθρωπο να πορευτεί όπως νομίζει. Είναι πολύ πιο σημαντικός από όλους εκείνους που τον εξυβρίζουν κατά καιρούς άλλοτε εκσφεντονίζοντας ποτήρια και άλλοτε εκσφεντονίζοντας λάσπη.
Ο καθηγητής  Σαρηγιάννης θυμήθηκε το Δημοτικό Σχολείο. Όμως το κείμενό του έχει πολλές αστοχίες και αποδίδει λάθος ευθύνες. Άγνοια της λειτουργίας του θεσμού; στρατευμένη καταγγελία; λάθος πληροφόρηση; Και αυτός μπορεί να γράφει όπως νομίζει. Κανείς δεν είναι κριτής άκριτος. Αναμένεται η απάντηση του Δήμου και της Περιφέρειας. Αυτά συμβαίνουν όταν το πολιτικό επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που κάποιος μπορεί να βλέπει όσα θέλει αλλά δεν είδε αντίστοιχα κτίρια να καταστρέφονται και να αλλοιώνονται ή τα έβλεπε και είχε κλειστά τα μάτια.
Από την άλλη κάποιοι θεωρούν δεδομένο ότι υπάρχει ένα σοβαρό Υπουργείο!!! με αντικειμενική κρίση!!! και  μη σοβαροί Δήμαρχοι που επιλέγουν «λάθος» μελετητές!!!!
Μην κάνει το λάθος να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος. Άστοχα του αποδίδει την αρμοδιότητα που του αποδίδει ο κ. Καθηγητής, ψιλά γράμματα θα μου πείτε για τον μικρόκοσμο της πλατείας.

Αλλά ας είναι ακόμη και έτσι κάτι κινείται, μπαίνουμε σε θερμές φθινοπωρινές νύκτες. Και ο καθένας όπως έστρωσε να κοιμηθεί!!!
Αυτά και άλλα πολλά λάλησε το αϊδόνι και μας έπεισε να ξανασκεφθούμε την επιστροφή....
Καλό χειμώνα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου