Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα προστατεύσει το περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με αντιπροσωπείες φορέων της περιοχής, είχε την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, προκειμένου να ενημερώσει για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καθαροσπόρης, έδωσαν το παρόν αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής την Πρόεδρο Άννα Παππά και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπασινάς.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που σχεδιάζεται από τον Δήμο και θα αποτελέσει ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο περιβαλλοντικό έργο. Διευκρίνισε ότι στη Μ.Ε.Α. Δεν θα γίνεται καύση απορριμμάτων, αλλά σε κλειστό χώρο θα διαχωρίζονται σε ταινιόδρομους τα ανακυκλώσιμα (μέταλλα, πλαστικά, χαρτιά), είτε με μηχανικό τρόπο (μαγνήτες) είτε χειρωνακτικά. Μετά τη διαλογή, τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα προκύπτουν από την προ-επεξεργασία, θα προωθούνται προς πώληση από τον Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ενώ τα οργανικά απορρίμματα, θα οδηγούνται σε ερμητικά κλειστό θάλαμο για επιπλέον επεξεργασία, με τη μέθοδο της αερόβιας – αναερόβιας ζήμωσης, από την οποία θα προκύπτει κομπόστα για χρήση ως οργανικού λιπάσματος. Παράλληλα, το βιοαέριο που θα παράγεται κατά τη διαδικασία της ζήμωσης, θα μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα, μέσω μονάδας παραγωγής ενέργειας.
Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι συμφώνησαν με τη θέση του Δήμου Χαλκιδέων, θεωρώντας ότι η κατασκευή και λειτουργία μιας τέτοιας σύγχρονης Μονάδας θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να διενεργούνται περιβαλλοντικά προβλήματα. 


                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου