Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού βάζει φραγμό στην υπονομευτική παραπληροφόρηση και λασπολογία νεόκοπων πολιτικών αναρριχητών




Φίλες και Φίλοι Συνδημότες και Συνδημότισσες
Συμπληρώνονται 18 μήνες από τη μέρα που με τη δική σας δημοκρατική έγκριση ανέλαβα την διαχείριση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, υπό τις γνωστές συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια η πατρίδα μας.
Η επιλογή σας αυτή αντικατόπτρισε προφανώς την διαμορφωθείσα ψυχολογία των περισσότερων Ελλήνων, που αποστασιοποιείται σταδιακά της θορυβώδους και φθοροποιού παλαιοπολιτικής νοοτροπίας, αναζητώντας νέα πρόσωπα με ήπιο χαρακτήρα και διάθεση προσφοράς, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και αδιαφανείς δεσμεύσεις.
Ειδικότερα ο τομέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσφέρεται, περισσότερο από άλλους πολιτικούς τομείς, για την αξιοποίηση τέτοιων προσώπων, αφού οι εκπρόσωποί της βρίσκονται συνήθως με την πλευρά των συμφερόντων της Τοπικής Κοινωνίας, συγκρουόμενοι ενίοτε με τις αποφάσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
Με αυτές τις προδιαγραφές και υπό αυτές τις συνθήκες, ανέλαβα, πριν 18 μήνες τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, και προσπαθώντας να αντιμετωπίσω θετικά έως αδιάφορα τις όποιες αντιπαραθέσεις, προσηλώθηκα αμέσως στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας.

Υποβάθμισα έτσι εν γνώσει μου τον επικοινωνιακό τομέα, θεωρώντας χρονοτριβή και ψυχική φθορά την αντιμετώπιση συχνών (επώνυμων ή ανώνυμων) κακοπροαίρετων διαδόσεων φημών ή απαξιωτικών διαδικτυακών αναρτήσεων, που ενίοτε έφταναν στο σημείο ποινικά κολάσιμων ύβρεων. Συγχρόνως απέφυγα τις πομπώδεις προβολές των προβλημάτων που παρέλαβα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ή τις εύκολες μεταθέσεις ευθυνών σε άλλους φορείς ή πρόσωπα. Θεώρησα σκόπιμο να αναλώσω χρόνο και χρήμα στο ουσιαστικό και όχι στο επικοινωνιακό έργο του Δήμου.
Στην απόφασή μου αυτή συνηγόρησαν και οι προσωπικές μου αρχές, που μου είχαν δημιουργήσει την εντύπωση, πως πέραν της λογικής και επιβεβλημένης αντιπολίτευσης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα αντιμετώπιζα επιθέσεις απρόβλεπτες, απρόκλητες και κατά κανόνα κακόβουλες. Επιθέσεις που πολλές φορές ξεπερνούν την συνήθη σκόπιμη προσχηματική προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αποδώσει ανικανότητα στην σημερινή Δημοτική Αρχή. Επιθέσεις που δυστυχώς δεν προέρχονται μόνο από την εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπολίτευση, αλλά και από πρόσωπα με ανεξιχνίαστες σκοπιμότητες. Στα πρόσωπα αυτά μάλιστα καταλογίζονται και τα πλέον χυδαία περιστατικά αυτής της αντιδεοντολογικής και ενίοτε συκοφαντικής υπονόμευσης.
Κατανοώ βέβαια ως ένα βαθμό τις εμμονές κάποιων ανθρώπων και τις προσπάθειές τους να αναδείξουν καταπιεσμένες πλευρές του χαρακτήρα τους. Κατανοώ επίσης την υπέρμετρη ματαιοδοξία κάποιων νέων «φερέλπιδων» πολιτικών, που οι συγκυρίες τους φόρτισαν με αλαζονεία και τους ώθησαν σε ίππευση καλάμων. Αυτό όμως που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ο συνήθης παλαιολιθικός συκοφαντικός  τρόπος που χρησιμοποιούν, όλοι αυτοί, για να υπονομεύσουν όποιον έχουν χαρακτηρίσει ως παρόντα ή μέλλοντα πολιτικό τους αντίπαλο.
Ο ταπεινός και πολιτικά άπειρος εαυτός μου, δεν μπορεί να συλλάβει τα πολυμήχανα πολιτικά σχέδια ατόμων, που βασίζονται στην απόλυτη υποβάθμιση της νοημοσύνης του μέσου πολίτη. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τα άτομα αυτά, ανήκουν στις τάξεις των «εχόντων και κατεχόντων», που οι εξελίξεις δυστυχώς τους έχουν απομονώσει επικίνδυνα από την συντριπτική πλειονότητα του ταλαιπωρημένου λαού μας. Εδώ ακριβώς εστιάζονται και οι μεγάλες απορίες μου για την υπερβολική και εκτός αντιπολιτευτικών πλαισίων, επιθετικότητα προς το πρόσωπό μου.  Μία ανούσια συκοφαντική επιθετικότητα, που στην προκειμένη περίπτωση εκτός των προσώπων πλήττει και θεσμούς, καταλήγοντας εκ των πραγμάτων σε βάρος των συμφερόντων της Τοπικής Κοινωνίας.
Είχα τον ρομαντισμό να πιστεύω πως αφού (τουλάχιστον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) η πολιτική μάχη κορυφώνεται λίγους μήνες προ των εκλογών και αφού από τις επόμενες εκλογές μας χωρίζει μία και πλέον τριετία, δεν υπήρχε λόγος να απαντώ σε κάθε σχόλιο, συκοφαντία ή παραπληροφόρηση.  
Αυτή όμως η πολιτισμένη τακτική μου, εξελήφθη ως αδυναμία. Μου καταλογίστηκε μάλιστα (υβριστικά) και έλλειψη ικανότητας να απαντώ και να αμύνομαι σε τέτοιες κακόβουλες επιθέσεις. Ως εκ τούτων λοιπόν αποφάσισα πως δεν είναι δίκαιο να δέχομαι αναπάντητες επικρίσεις, ούτε το επιτελούμενο έργο του Δήμου να μένει χωρίς την ανάλογη προβολή. Για τον λόγο αυτό μεταξύ όλων των άλλων θα ασχολούμαστε στο εξής και με την επαρκή ενημέρωση των Δημοτών μας. Όσο για τις όποιες κακόβουλες εναντίον μου επιθέσεις θα προσπαθήσω να διατηρήσω  όση ψυχραιμία μου απέμεινε, προσπαθώντας να μη χρειαστώ κάποτε την επίκληση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Τελειώνοντας θέλω να διαβεβαιώσω ολόκληρη την Τοπική μας Κοινωνία, πως ο Δήμος μας εργάζεται διαρκώς, υπερβαίνοντας ενίοτε και τα μέτρα των δυνατοτήτων του, για την εξυπηρέτηση των Δημοτών μας, την ανάπτυξη και την προβολή της από πάσης απόψεως εξαίρετης περιοχής μας.
Συστήνω λοιπόν, κυρίως στους νεόκοπους πολιτικάντηδες, να μην κρίνουν εξ ιδίων την ευφυΐα και τον πολιτισμό των Δημοτών μας και των Δημοτισσών μας, χρησιμοποιώντας πρωτόγονες και ανόητες υπονομευτικές μεθόδους. Τους υπενθυμίζω τέλος, πως πλανώνται οικτρά αν εκλαμβάνουν τις γυναικείες αρετές, όπως η μετριοπάθεια και η υπομονή, ως αδυναμίες και ελαττώματα. Αργά ή γρήγορα ο καθένας μας θα κριθεί από το Θεό και την Κοινωνία για τις πράξεις και τις προθέσεις του.


Λίνα Ευσταθίου, Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου