Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ προς τιμή της Μάχης της Λαμπούσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ προς τιμή της Μάχης της Λαμπούσας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής. Στην ομιλία του ο Κώστας Τράκος, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, τόνισε μεταξύ άλλων:
Με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε τους ηρωικούς αγωνιστές της μάχης της Λαμπούσας, τους ηρωικούς αγωνιστές του ΕΛΑΣ του στρατιωτικού σκέλους του ΕΑΜ, που δεν υπολόγισαν θυσίες στην πάλη ενάντια στην ξένη κατοχή, στην πάλη για μια λεύτερη Ελλάδα των ανθρώπων του μόχθου.
Με τη νικηφόρα έκβαση της μάχης εδώ στη Λαμπούσα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους Γερμανούς κατακτητές στην Εύβοια. Αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη νικηφόρα προέλαση των μαχητών του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και την απελευθέρωση μιας σειράς πόλεων και χωριών της περιοχής. Ταυτόχρονα, έβαλε το λιθαράκι της στη γενικότερη εξέλιξη του αντικατοχικού αγώνα καθώς οι Γερμανοί έχασαν τον έλεγχο του Ευβοϊκού που αποτελούσε για αυτούς θαλάσσια διέξοδο για την αποχώρησή τους.
Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρών κομμουνιστών, αγωνιστών των αντικατοχικών κινημάτων του Κόκκινου Στρατού, αμάχων σοβιετικών εργαζομένων, των μαχητών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ που στα πλαίσια του Β Παγκοσμίου Πολέμου έδωσαν τη μάχη με τον ναζισμό – φασισμό, που δεν υποτάχθηκαν στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, που πάλεψαν ηρωικά για το τσάκισμα του φασισμού, αλλά και τους μαχητές του ΔΣΕ που πήραν μέρος στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Η ηρωική Μάχη της Λαμπούσας, όλη η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης είναι  απόδειξη ότι όταν “ο λαός θέλει, μπορεί”. Το ΚΚΕ έχει βαθιά πίστη στη δύναμη του λαού. Αυτή ακριβώς είναι μία από τις αλήθειες που βασίζεται και η ρεαλιστική πρόταση διεξόδου που προτείνουμε. Ο λαός όταν το θελήσει, είμαστε 100% βέβαιοι, θα κάνει πέρα αυτή τη  χούφτα των εκμεταλλευτών που του πίνουν το αίμα.
Με μπροστάρη την εργατική τάξη και το Κόμμα της, το ΚΚΕ, θα αποκτήσει τη δική του εξουσία, κοινωνικοποιώντας τα εργαλεία της οικονομίας και με κεντρικό σχεδιασμό θα οργανώσει την κοινωνική παραγωγή έτσι ώστε ο πλούτος που παράγει ο ίδιος να ανήκει  σε αυτόν. Σε αυτή την εξουσία ο λαός γίνει πραγματικά πρωταγωνιστής. Μέσω του εργατικού λαϊκού ελέγχου από τα νέα όργανα εξουσίας που θα δημιουργηθούν θα ασκεί ο ίδιος εξουσία. 
Σήμερα κάθε εργαζόμενος που ασφυκτιά από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, μπορεί να παραμερίσει την απογοήτευση που σπέρνουν τα κόμματα που θέλουν να έχουν το λαό «του χεριού τους». Να βγάλει συμπεράσματα από την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» που πολύ γρήγορα μετέθεσε τις παλικαριές ότι “θα σκίσουμε τα μνημόνια” στις ελληνικές καλένδες. Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ώστε κάθε λαϊκός άνθρωπος να δει πιο καθαρά ότι δε μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου και της ΕΕ, να δυναμώσει τη δική του δύναμη, το ΚΚΕ, που είπε την αλήθεια, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, διαθέτει τη μόνη φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου.
Ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις αριστερές. Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας.
Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα.
Και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου που τον παραμύθιασαν ότι "λεφτά υπάρχουν" και του έφεραν το πρώτο μνημόνιο, και τους επόμενους της ΝΔ με τα Ζάππεια που παρέα και με το ΠΑΣΟΚ μετά, του έφεραν το 2ο μνημόνιο και τους πιο πρόσφατους του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί για την ελπίδα, του έφεραν τη λεπίδα του τρίτου και φαρμακερού μνημονίου, παρέα με τους υπόλοιπους.

Και τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα, μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.
2 μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Όπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Ξέρει ο λαός του Αλιβερίου και των γύρω χωριών του έταξαν οι κύριοι του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και τι τους έφεραν σε μόλις 7 μήνες.
Και όταν μιλάμε για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε βέβαια και το ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 του Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών. Γιατί είναι όλοι τους το ίδιο συνυπεύθυνοι!
Όλοι μαζί παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους άνεργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια!
Και είδαμε. Η τρόικα "τελείωσε" γιατί έγινε κουαρτέτο και το μνημόνιο ξαναρχίζει από την αρχή αφού το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει και τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Και γι’ αυτό όλοι μαζί ξεχειλίζουν από περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Όλοι μαζί παραμύθιαζαν τους συνταξιούχους ότι δεν πρόκειται να τους κοπούν άλλο οι συντάξεις.
Όλοι μαζί υπόσχονταν στους αγρότες ότι θα ανακάμψει η αγροτική παραγωγή.
Όλοι μαζί κούναγαν το δάχτυλο στο ΚΚΕ γιατί δεν έμπαινε τότε στην "κυβέρνηση της αριστεράς" για να λύσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση, όπως διατυμπάνιζαν.
Είναι οι ίδιοι, όμως, που ως υπουργοί πέταξαν στο κάλαθο τον αχρήστων τις τροπολογίες του ΚΚΕ για το γεύμα στα σχολεία, για τα ένσημα των ανέργων, για τα χρέη στη ΔΕΗ, για τα λεφτά των σχολικών επιτροπών.
Είναι οι ίδιοι βέβαια που ενώ ψήφιζαν τα ψίχουλα της φτώχειας με ημερομηνία λήξης το τέλος του '15, υπέγραφαν την ΠΝΠ που χάριζε πρόστιμα σε μεγαλοοφειλέτες από πλαστά τιμολόγια και λαθρεμπόριο.
Όλοι μαζί καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι η ΕΕ αλλάζει, μόνο και μόνο γιατί ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα πατήσει το πόδι του στις Βρυξέλλες, μόνο και μόνο επειδή μια κυβέρνηση στην Ελλάδα άλλαξε επωνυμία αλλά όχι τη στρατηγική.
Όλοι μαζί παραμύθιαζαν ότι η ΕΕ θα επιστρέψει στις ανύπαρκτες στην πραγματικότητα ιδρυτικές της αξίες, στην ισοτιμία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία.
Όλοι μαζί ως κυβέρνηση υλοποιούσαν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και αναλάμβαναν και καινούργιες όπως η νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο.
Στις μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες παντού σε όλους τους χώρους εργασίας στο Αλιβέρι, στο Αυλωνάρι, στη Κύμη, στα Κριεζά και σε όλα τα χωριά, στις γειτονιές, οι αριστεροί και οι ριζοσπάστες, οι τίμιοι αγωνιστές έχουν μία επιλογή: Τώρα ΚΚΕ! Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της λαϊκής αντιπολίτευσης και να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο της πραγματικής ανατροπής.
Οι δήθεν αντισυστημικές κραυγές που ακούγονται από τη Χρυσή Αυγή. 
Ο λαός της περιοχής μας έχει πολύτιμη πείρα από την πάλη ενάντια στο ναζισμό- φασισμό. Έχει πολύτιμη πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ. Αυτή η πείρα επιβεβαιώνει και σήμερα ότι ο φασισμός και ο ναζισμός σε κάθε φάση σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό, ιδιαιτέρα σε συνθήκες κρίσης του.
Σήμερα ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής που είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση, κι αυτό δεν μπόρεσαν να το κρύψουν τα τσιράκια των εργοδοτών, οι μπράβοι του κεφαλαίου.
Το μαρτύρησε η δολοφονική δράση τους απέναντι σε μετανάστες, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η λύσσα τους απέναντι στο ταξικό κίνημα, ο αντικομμουνισμός τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας για τον αγώνα του, της αθάνατης Εθνικής μας Αντίστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, για την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ.
Όπως πριν από 71 και πλέον χρόνια οι φασίστες-εθνικιστές επέλεξαν στρατόπεδο, έγιναν δωσίλογοι, οι απόγονοί τους τα φασιστοειδή της ΧΑ επέλεξαν να γίνουν οι καλύτεροι μπράβοι του συστήματος. Η δράση τους απέναντι στους εργάτες που παλεύουν όπως η στάση τους στη Χαλυβουργία του Μάνεση, η στάση τους απέναντι στο σωματείο μετάλλου στο Πέραμα. Όπως τα δουλεμπορικά που έχουν στήσει στη Χαλκίδα και αλλού, όπου βρίσκουν σχεδόν τζάμπα εργάτες για τα εργοστάσια και τα εργοτάξια των φίλων τους βιομηχάνων και εφοπλιστών.
Αυτή η δράση τους θα αχρηστεύεται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης το σύστημα που γεννά το φασισμό - ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφεται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και στους πολιτικούς λακέδες τους, όπως είναι και η ΧΑ.

Ένας τρόπος υπάρχει μπροστά στην κάλπη για να δώσει την καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι να δυναμώσει όσο το δυνατόν πιο πολύ το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου