Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Δρόμος Πλατάνας: Το κρέας – ψάρι ή ασχετοσύνη; Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι πολλά τα ερωτηματικά!

Νέοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου                    
      26 Μαρτίου 2015


Σε σχέση με τα όσα  ανεξήγητα και εκπληκτικά έχουν συμβεί μετά την ζημιά που υπέστη τμήμα του Παραλιακού δρόμου στην Πλατάνα στις αρχές Φεβρουαρίου, είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε τα εξής:
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Φεβ 2015 ο κ. Μπουραντάς μας ενημέρωσε ότι είναι σε επαφή με την Περιφέρεια προκειμένου αυτή να συνδράμει από τη μεριά της στην αποκατάσταση της ζημιάς.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας με τον οποίο ήρθαμε σε επαφή, ότι ο Δήμος δεν δέχθηκε την ολοκληρωμένη αποκατάσταση της ζημιάς, με επίβλεψη και δαπάνες της Περιφέρειας!!   
Στις 13 Μαρτίου 2015 μέσω του < Διαύγεια> πληροφορηθήκαμε ότι στις 9 Φεβρουαρίου 2015 (πριν δηλαδή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13-2-15!!), ο Δήμαρχος με απόφασή του και επικαλούμενος το κατεπείγον του θέματος, ανέθεσε στον ΕΔΕ Απόστολο Αποστόλου την εργασία(;)  «Επισκευή κατεστραμμένου τμήματος παραλιακής οδού Πλατάνας» με τον υπερβολικό κατ εμάς προϋπολογισμό των  66.235,50€, συνοδευόμενη από μια γενικόλογη και εντελώς αόριστη τεχνική περιγραφή. Δηλαδή δίχως μελέτη και τις απαραίτητες κατά νόμο εγκρίσεις .
Στην οικονομική επιτροπή της 13-3-15 ο κ. Μπουραντάς  εισηγήθηκε την έγκριση των ενεργειών του! Ένα μήνα δηλαδή μετά την απόφασή του και ενώ είχαν μεσολαβήσει: Το Δημοτικό Συμβούλιο της 13-2-15 στο οποίο δεν ανέφερε το παραμικρό για την απόφασή του αυτή, και δυο - τρείς συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής.
Χαρακτηρίζεται δε η τεχνική αυτή  παρέμβαση σαν εργασία, ενώ είναι περισσότερο από  προφανές ότι πρόκειται για έργο,  για την ανάθεση του οποίου αρμόδια όργανα είναι η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την σύνταξη της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Μάλιστα ο ίδιος αυτοαναιρείται αφού στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 23-3-2015, πρότεινε  την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, εντάσσοντας σε αυτά, αυτό το νέο έργο, όπως στην εισήγηση το χαρακτηρίζει!
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν, τα οποία και  θέσαμε στο προχθεσινό ΔΣ δίχως να πάρουμε καμία απάντηση, είναι τα εξής:
• Από πότε ο Δήμος απέκτησε την οικονομική δυνατότητα να μην δέχεται την οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια, όταν τα χρήματα αυτά που προτίθεται να διαθέσει για το εν λόγω έργο, τα περικόπτει από τα ελάχιστα έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει για εφέτος; Όταν έκοψε την φετινή ΣΑΤΑ σε  όλα σχεδόν τα χωριά για οικονομικούς λόγους όπως μας δήλωνε, πώς «πετά» σήμερα χρήματα που του προσφέρουν;

• Αυτή η διάτρητη νομικά απευθείας ανάθεση του έργου και μάλιστα  ενός τέτοιου μεγάλου ποσού που προκαλεί εκτός από τη θυμηδία και πολλά άλλα ερωτηματικά, πως δικαιολογείται; Ας υποθέσουμε πως, ως νεοεκλεγείς (;)  Δήμαρχος  δεν ήξερε. Ούτε αυτός, ούτε οι κοντινοί του συνεργάτες. Δεν ρώταγαν τουλάχιστον τις υπηρεσίες; Γιατί τόση απαξίωση;  
Πως μπορεί να είναι εργασία η «Επισκευή κατεστραμμένου τμήματος της παραλιακής οδού Πλατάνας», όταν  περιλαμβάνει προμήθεια υλικών και μπαίνει στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Και πως  μπορεί να  ανατίθεται  απ’ ευθείας από αυτόν, χωρίς μελέτη και χωρίς εγκρίσεις;;;
Μπορεί να βαφτίζει το κρέας – ψάρι ο κ. Μπουραντάς  και να δρα όπως  τον βολεύει. Δεν μπορεί όμως να βάζει σε τεράστιο κίνδυνο την υλοποίηση αυτού του τόσου σοβαρού και σημαντικού έργου για τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου