Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ή Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ





Παρασκευή ή μάλλον Δευτέρα… κοντή γιορτή….. Επιτέλους γίνεται Αγιασμός στο Σπίτι του Παπανικολάου. Προσέξτε Αγιασμός και όχι Εγκαίνια του Μουσείου. Υπάρχει διαφορά; Ασφαλώς υπάρχει. Μετά τα Εγκαίνια ο χώρος είναι επισκέψιμος. Με τον Αγιασμό απλώς φεύγουν τα κακά δαιμόνια….
Και κάτι ακόμη, άλλο Σπίτι Παπανικολάου άλλο Ινστιτούτο Παπανικολάου. Το μεν Σπίτι αγοράστηκε από δεκάδες ιδιοκτήτες!!!! Αναστηλώθηκε…. Και εσπευσμένα λίγο πριν την αποχώρηση από την Εξουσία του επί τρεις τετραετίες Δημάρχου Κύμης Αγιάζεται…. Με πιστώσεις εξασφαλισμένες από το 2006 από το Υπουργείο Εσωτερικών χρειάστηκαν περίπου οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα έργο που σε δύο χρόνια μπορούσε να είχε τελειώσει. Έτσι το Μουσείο θα λειτουργούσε από το 2009, τότε που υπήρχε ακόμη η ελπίδα ότι θα γίνει και Ινστιτούτο!!!
Το Ινστιτούτο ξεκίνησε με προτροπή του τότε Υπουργού κ. Σκουλάκη και με την επιστημονική κάλυψη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα του Καθηγητή Κάππα. Ο τότε Νομάρχης και νυν νέος Δήμαρχος είχε την φαεινή ιδέα να στείλει την ιδέα του Σκουλάκη στον αγαπημένο του νεοεκλεγέντα τότε Δήμαρχο κ. Θωμά. Η συνέχεια είναι έκτοτε γνωστή. Το Ινστιτούτο έμεινε σχεδόν στα χαρτιά, έγινε όμως όχημα παχυλών επιχορηγήσεων τις οποίες δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσει (250.000 Ευρώ Χ 4 Χρόνια από ΔΕΗ), η Επιστημονική Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπαραθυρώθηκε εν μία νυκτί και το Ινστιτούτο κατέληξε σε κλασικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με ότι αυτό συνεπάγεται…. Τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσει ο κ. Μπουραντάς για την αφέλειά του και να πάρει στα χέρια και αυτή την καυτή πατάτα αλλά και 500.000 ευρώ χρηματικό υπόλοιπο στο Ταμείο για να αναστηλώσει το κύρος, την προοπτική και κυρίως τον μεγάλο ορίζοντα αυτού του Ινστιτούτου. Είναι ίσως από κείνες τις ελάχιστες στιγμές που η ιστορία αντί να εκδικηθεί δίνει δεύτερη ευκαιρία. Και ο κ. Μπουραντάς για το Ινστιτούτο Παπανικολάου την έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου