Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ-


             
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
1/7/14.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, μετά την κατάρρευσή της στις ευρωεκλογές και εκτιμώντας ότι το τέλος της πλησιάζει, προσπαθεί να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της χώρας. Είναι γνωστό ότι έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την δημιουργία της Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικού Ρεύματος, της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ». Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει το μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης, διάσπασης και διάλυσης της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης της χώρας, της ΔΕΗ. Έχει προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας, των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (του ΑΔΜΗΕ), ακολούθησε την 1η Απριλίου η μεταφορά και της διαχείρισης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να πωληθεί σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.
·         Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χαρίζουν στους ιδιώτες δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας.
·         Τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υδροηλεκτρικά, ορυχεία, δικαιώματα στους λιγνίτες αλλά και την διαχείριση των υδάτων!!!.
·         Παραχωρούν στους ιδιώτες υποχρεωτικά και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!!.
·         Βγάζουν στο σφυρί δέκα μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και μεγάλος μέρος των κοιτασμάτων λιγνίτη που αντιστοιχούν σε κοιτάσματα 450 εκατομμυρίων τόνων!
·         Κόβουν από τη ΔΕΗ το 30%, το πιο προσοδοφόρο κομμάτι.
·         Συνολικά ξεπουλάνε μονάδες συνολικής ισχύος 2.768 μεγαβάτ (2318 εν λειτουργία συν την άδεια παραγωγής για τη μονάδα Φλώρινας (Μελίτης) 2 ).
Κεντρικό καθήκον μας είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με το λαό για να αποτραπεί το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ. Να μην περάσει η Πράξη 15/24-7-2013 της κυβέρνησης και να αποτραπεί το ξεπούλημα των Δικτύων Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), της «Μικρής ΔΕΗ» και η πώληση του 17% και του μάνατζμεντ σε ιδιωτικά κεφάλαια σε ιδιώτες.
Η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

·         Για αυτό απαιτείται ενωμένος, συνεπής και αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ, των αγροτών, των τοπικών κοινωνιών αλλά και η καθολική λαϊκή στήριξη για την δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για απεμπλοκή από το μνημόνιο και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.. Η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, το νερό, το ρεύμα, η θέρμανση, οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες, ή θα είναι αποκλειστικά δημόσια αγαθά ή απλά δεν θα υπάρχουν. Το ξεπούλημα δεν προσφέρει τίποτε στην κοινωνία παρά μόνο, ανεργία, εξαθλιωμένες εργασιακές σχέσεις και αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τον οικονομικά εξασθενημένο ελληνικό λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε την δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», ούτε την εκχώρηση ούτε την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, κάτι που έχει τονιστεί επανειλημμένως
Ο αγώνας αυτός δεν είναι υπόθεση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υπόθεση ολόκληρου του Ελληνικού λαού γιατί είναι άμεσο ζήτημα επιβίωσης του. Η ΔΕΗ, η ναυαρχίδα της βαριάς μας βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί σαν βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου