Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΩΡΓΗ

Μας κοινοποιήθηκε στο ΛΑΛΑ ΤΟ!!! ένα σχόλιο του Βασίλη Μούντριχα από την σελίδα του στο facebook για την συνέλευση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή στο χωριό του τον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου. Το κείμενο πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά και γιατί περιγράφει μία πολιτική εικόνα και πραγματικότητα αλλά και γιατί είναι ένας τεκμηριωμένος αντίλογος στην συμμετοχή- μαϊμού ταυτόχρονα με μία καθαρή θέση για την πραγματική, την γνήσια συμμετοχική διαδικασία που πρέπει να τηρείται σε κάθε δημοτική συνέλευση. Τοποθετήσεις καθαρές και ανεξάρτητες σαν του κ. Μούντριχα τις έχει ανάγκη ο τόπο μας και πρέπει να πολλαπλασιαστούν.
"Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΩΡΓΗ 
Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας η ετήσια λαϊκή συνέλευση του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου.
Το μόνο θετικό, είναι η πραγματοποίηση της συνέλευσης αυτής ,ως γεγονός και τήρηση προεκλογικών δεσμεύσεων. Και αυτό το λέω γιατί ο προσχεδιασμένος τρόπος πραγματοποίησης της συνέλευσης, είναι το λιγότερο ατυχής, που φτάνει στα όρια του φασισμού με επικοινωνιακά τερτίπια παλιάς κοπής και παρωχημένης αντίληψης, τα οποία ενθουσιάζουν τους υπηκόους του Δημάρχου, μια και τους αποδεικνύουν πόσο μάγκας και δυνατός είναι.
Σας παραθέτω τον τρόπο πραγματοποίησης της συνέλευσης.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Αχιλλέας Μόσχος , ο οποίος παρουσίασε μία κατάσταση έργων που κατά την άποψή του έπρεπε να έχουν γίνει στο χωριό και διεκδίκησε ,ως όφειλε, την πραγματοποίησή τους. Κατά την άποψή μου ,η τοποθέτηση του προέδρου του χωριού ήταν σε θετική κατεύθυνση, μιας και ο λόγος του ήταν διεκδικητικός και δεν χάιδευε αυτιά.
Στην συνέχεια ,το λόγο πήρε ο εκ του χωριού καταγόμενος αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Αυλώνος Μιχάλης Ρήγας, ο οποίος, όπως κατάλαβα εγώ τουλάχιστον την τοποθέτησή του, μας είπε ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι που λειτουργεί ο Δήμος ( άρα να μην μιλάμε και να μην απαιτούμε ; μήπως αυτό υπονοεί; ) και ότι δεν είναι αυτονόητο το ότι ο Δήμος εκτελεί βασικές λειτουργίες όπως το μάζεμα των σκουπιδιών. Ίσως κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει για το τι σημαίνει ανταποδοτικό τέλος, μιας και όπως γνωρίζω, δεν έχει γίνει κάποια μείωση τελών καθαριότητας τα τελευταία χρόνια. Απέδωσε την όποια καθυστέρηση και μη εκτέλεση έργων στην κεντρική εξουσία , που δεν δίνει χρήματα ( αυτό προφανώς και ισχύει ) γιατί ο Δήμος από την πλευρά του κάνει το καλύτερο ( αυτό προφανώς και δεν ισχύει).

Είναι λογικό βέβαια, ένας αντιδήμαρχος να υπερασπίζεται το έργο του Δήμου, αλλά το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα λόγια συγκρούονται με τα έργα.
Μετά την τοποθέτηση του αντιδημάρχου, ο λόγος δόθηκε σε κατοίκους που ήθελαν να τοποθετηθούν ,πράγμα που έγινε από ορισμένους συγχωριανούς ,όπως και από εμένα.
Μετά τις τοποθετήσεις των κατοίκων, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε μία συνολική τοποθέτηση , υπερασπιζόμενος το έργο του, όπως είναι φυσικό και αυτονόητο. Το πρόβλημα κατά την άποψή μου στις λαϊκές αυτές συνελεύσεις είναι ότι ο Δήμαρχος, ενώ θίγει όποιο θέμα θέλει κατακεραυνώνοντας όποιον και όποιους θέλει, κλείνει την συνέλευση χωρίς να δέχεται αντίλογο.
Συγκεκριμένα, άνοιξε το θέμα των σκουπιδιών μόνος του ( γιατί ήξερε προφανώς ότι δεν θα πάρει απάντηση) λέγοντας ανακρίβειες , όπως ότι ορισμένοι κάτοικοι κάποιων χωριών, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους, δημιούργησαν αντιδράσεις καθυστερώντας την εκτέλεση του έργου.!!! Κουβέντα για τις παράνομες μεταβιβάσεις, για τις αποφάσεις του Δασαρχείου ( μήπως τις υπαγόρευσε η μειοψηφία των κατοίκων; ) για τις δίκες, πού έρχονται. Μήπως ο Δήμαρχος απαγορεύει το δικαίωμα των κατοίκων να υπερασπιστούν το καθαρό περιβάλλον, την ποιότητα ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους ;
Και αφού μας κατακεραύνωσε, έκλεισε την συζήτηση, μη δεχόμενος κανενός είδους αντίλογο. Σήκωνα επίμονα το χέρι μου να μου δοθεί ο λόγος, αλλά ο αντιδήμαρχος, εκτελώντας προφανώς εντολές έκλεισε το μικρόφωνο και μάζευε τα καλώδια….

Δικαιούμαι λοιπόν nα μιλάω για φασιστικές νοοτροπίες ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου